Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la dos semàfors comptadors i dues bandes lluminoses al pas de vianants de l’estació de Renfe

Escoltar

L’Ajuntament instal·la dos semàfors comptadors i dues bandes lluminoses al pas de vianants de l’estació de Renfe

Es vol millorar la seguretat vial en un punt d’alta afluència de vianants i vehicles

La regidora de Mobilitat, Núria Aguilar, ha presentat avui els dos nous semàfors comptadors i les dues bandes lluminoses que s’han instal·lat al pas de vianants situat davant l’accés a l’estació de Renfe a l’avinguda del Maresme.


Es tracta de dues noves òptiques de semàfor per a vianants, ubicades una a cada costat del carrer, que incorporen a més del figurí verd i vermell, un comptador que indica el temps que resta per poder creuar el carrer.Juntament amb les òptiques s’hi han instal·lat a la vorera, una a cada extrem del pas de vianants, dues bandes lluminoses de 3m de llargada, recobertes de vidre antilliscant i provistes de LED’s d’alta potència que s’il·luminaran en vermell o verd sincronitzades amb els semàfors.

 

L’emplaçament ha estat escollit per tractar-se d’un pas d’alta concentració de vianants i molta afluència de vehicles. A més és habitual que es produeixin situacions d’imprudència provocades per les presses d’alguns vianants per agafar el tren. Amb aquestes mesures es pretén augmentar la seguretat vial en aquest punt.

 

La instal·lació no té cap cost ja que s’ha fet gràcies a una millora en l’oferta presentada per l’empresa ACISA, adjudicatària del concurs del servei de manteniment de les instal·lacions semafòriques de la ciutat.

 

Mataró és, després de Terrassa, la segona ciutat catalana que posa en marxa una prova pilot amb aquests nous semàfors comptadors i bandes lluminoses. La presentació s’ha fet coincidint amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que té lloc del 22 al 29 de novembre.