Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa una campanya informativa de civisme a Cerdanyola

Escoltar

L’Ajuntament posa en marxa una campanya informativa de civisme a Cerdanyola

S’informa, entre d’altres, sobre drets i obligacions dels veïns en les comunitats

El regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, va presentar ahir en roda de premsa la 7a campanya amb informadors cívics que posa en marxa l’Ajuntament de Mataró.La campanya, que ja funciona des d’aquest mes de setembre i que durarà fins a mitjan gener, s’adreça a les comunitats de veïns i llars de Cerdanyola amb l’objectiu principal d’informar sobre els drets i obligacions relatius a la gestió de la convivència en les comunitats. 
Per dur a terme l’activitat s’ha contractat i donat formació específica a 6 persones per mitjà d’un Pla d’Ocupació extraordinari. Aquests agents visitaran, un per un, els domicilis de Cerdanyola per informar i assessorar els veïns.

 


El centre d’acció escollit ha estat Cerdanyola on des de l’any 2005 s’estan desenvolupant diferents projectes de millora urbana amb els ajuts procedents de la Llei de Barris. Donat que aquests ajuts permeten accedir a la rehabilitació d’edificis, instal•lar ascensors, etc. els agents assessoraran sobre el procés per demanar aquestes subvencions.


A més, també es recordaran temes objecte de campanyes informatives anteriors com el funcionament del servei de recollida de residus, de voluminosos o les deixalleries, i es donaran consells sobre estalvi energètic i sostenibilitat a la llar.

 
Per últim, a més d’una funció purament informativa, en cas de detectar algun conflicte en les comunitats, s’orientarà i derivarà els veïns, quan calgui, al servei municipal corresponent com pot ser el servei de mediació, el d’habitatge o altres.