Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament renova l’enllumenat del carrer Nou i part del de la plaça de Santa Maria

Escoltar

L’Ajuntament renova l’enllumenat del carrer Nou i part del de la plaça de Santa Maria

L’Ajuntament de Mataró té previst començar aquesta setmana la renovació de l’enllumenat del carrer Nou i part del de la plaça de Santa Maria per lluminàries del tipus base de díodes emissors de llum (tecnologia LED) que contribueixen a l’estalvi energètic.



Al carrer Nou l’actuació consistirà en la substitució de les actuals lluminàries 14 OA-400 del fabricant Carandini, per lluminàries del tipus base de díodes emissors de llum (tecnologia LED) de la marca Iguzzini model DELPHI-Led 11 de 57 W. 



A la plaça de Santa Maria es renovaran 3 lluminàries per Iguzzini, en aquest cas de 76W. Amb el nou enllumenat està previst realitzar un estalvi energètic de 14.718 kWh anuals.



L’actuació s’emmarca en l’acord entre l’Ajuntament Mataró, el fabricant de la lluminària Iguzzini, que la subministra aproximadament pel 50% del seu preu de venda al públic, i la empresa mantenidora Electricitat Boquet que executarà els treballs de muntatge i desmuntatge de forma gratuïta. El cost aproximat de l’actuació es de 8.300 € que està previst amortitzar en un període inferior als 4 anys.


 

Aquesta acció continua amb els canvis d’enllumenat en proves a base de díodes emissors de llum (LED) que va començar a realitzar l’Ajuntament el passat setembre, i pels quals s’han arribat a acords amb diferents empreses que subministren les noves lluminàries a un cost reduït per dur a terme les proves.

 

Des del mes de setembre s’han instal·lat LEDS a la plaça de Mossèn Manuel Blanch, el Parc Central, el carrer de l’Estadi i la carretera de Mata i l’escola Camí del Cros, és a dir, a quatre llocs d’enllumenat exterior i a un d’interior.



L’objectiu d’aquesta mesura és fer un seguiment de les prestacions que, en principi, ofereix aquest nou sistema d’il·luminació: estalvi en el consum energètic i en el manteniment. De moment s’ha pogut comprovar que les lluminàries amb LEDS instal·lades donen bons resultats pel que fa a la uniformitat i qualitat de la llum proporcionada.

 

Altres actuacions en fase de estudi són la renovació de l’enllumenat del carrer de Barcelona amb la casa Socelec, i les del carrer de Santa Teresa amb lluminàries Philips.