Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep la donació de l’arxiu fotogràfic de la família Prims

Escoltar

L’Ajuntament rep la donació de l’arxiu fotogràfic de la família Prims

Els negatius mostren aspectes urbans de la ciutat del 1953 al 1998

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i els fotògrafs Joan i Joaquim Prims han signat avui l’acte de donació de l’arxiu fotogràfic de la família Prims i que conté negatius fotogràfics del període comprès entre 1953 i 1998.


 

L’arxiu fotogràfic el va iniciar Francesc Prims i Juaní, pare dels propietaris i possessors dels drets d’explotació, i que aquests han anat ampliant en l’exercici de la seva professió de fotògrafs.

 

La col·lecció està formada per uns 16.500 negatius fotogràfics en blanc i negre i en color, en formats de 35 mm i de 6 x 6 cm, del període comprès entre els anys 1953 i 1998. Les fotografies mostren bàsicament aspectes urbans de la ciutat i actes socials, culturals i esportius.

 

L’Ajuntament ha valorat positivament l’interès públic i col·lectiu que té aquest arxiu, així com el seu valor cultural i per a la investigació i ha considerat convenient i necessari acceptar la donació proposada per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general. El Ple de gener de 2010 va acceptar la cessió d’aquest fons fotogràfic.

 

La col·lecció ha estat lliurada a l’Arxiu Municipal de Mataró per a la seva classificació, ordenació i inventari i s’integrarà al seu fons. L’Arxiu Municipal mantindrà el fons en les condicions de seguretat i conservació que en garanteixin la seva preservació i no el podrà dividir en diferents entitats per tal de no devaluar el seu valor cultural.