Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reurbanitza un tram de l’avinguda del Perú

Escoltar

L’Ajuntament reurbanitza un tram de l’avinguda del Perú

Amb aquestes obres tot el vial quedarà renovat

Aquesta setmana l’Ajuntament ha iniciat les obres de reurbanització de l’avinguda del Perú en el tram comprès entre el carrer de Pablo Ruiz Picasso i l’avinguda d’Amèrica. Aquestes obres donen continuïtat als treballs efectuats entre 2007 i 2008 per urbanitzar de nou el tram de l’avinguda entre la plaça de Josep Cusachs i el carrer de Pablo Ruiz Picasso.


 

La reurbanització s’ha adjudicat a l’empresa Vialitat Serveis, SL per un import de 278.990,91 € (IVA no inclòs) i tenen una durada prevista de 5 mesos.

 

Aigües de Mataró, SA preveu invertir 71.822 € en la renovació de les xarxes de clavegueram (42.227 €) i abastament d’aigua (29.595 €).

 

L’avinguda del Perú és una de les principals vies de circulació del barri de Rocafonda. La urbanització del nou tram, que afecta a 140 m lineals de carrer i a una superfície de 2.250 m², seguirà els mateixos criteris constructius dels treballs ja efectuats.

 

Els treballs eliminaran les barreres arquitectòniques i ampliaran les voreres. A la calçada s‘utilitzarà aglomerat asfàltic en calent, llambordes a la zona d’aparcament i panot a les voreres. L’enllumenat se substituirà parcialment per col·locar làmpades de vapor de sodi a tots els punts de llum amb l’objectiu de millorar el rendiment econòmic i energètic de la instal·lació.

 

Pel que fa a les línies elèctriques, aquestes se soterraran als encreuaments dels carrers. També se soterraran les línies aèries de telefonia.

 

Es col·locaran papereres de fosa. Es reposarà la senyalització vertical i horitzontal, i es preveu la instal·lació de dos grups de contenidors soterrats de brossa selectiva (paper, envasos i vidre) i un altre grup de tres contenidors (2 d’orgànica i 1 de rebuig).

 

Es plantaran al llarg de l’avinguda exemplars de Sapinde de la Xina (Koelreuteria Panikulata).

 

Aquesta actuació forma part del projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador i per tant està finançat per la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya, que subvenciona el 50% del cost de reurbanització.