Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament s’adhereix a la Xarxa de Ciutats i Pobles pels Nous Usos del Temps de la Diputació de Barcelona

Escoltar

L’Ajuntament s’adhereix a la Xarxa de Ciutats i Pobles pels Nous Usos del Temps de la Diputació de Barcelona

El Ple celebrat ahir va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró a la Xarxa de Ciutats i Pobles pel Nous Usos del Temps que impulsa l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona des de l’any 2005.

En virtut de l’acord l’Ajuntament participarà de forma activa a la Xarxa, aportant l’experiència adquirida a través dels seus plans i programes i amb la seva presència en els diversos espais de reflexió i debat que promou la Xarxa.


La Xarxa de Ciutats i Pobles pel Nous Usos del Temps és un espai de reflexió i debat entorn de les experiències i intervencions que duen a terme tant les administracions com els agents socials en aquest àmbit, entenent l’ús i la gestió del temps personal, familiar i laboral com un dret de la ciutadania, atès que totes les persones, independentment  de la seva condició, han de poder escollir, lliurement, com volen organitzar i viure el seu temps, i repensant les ciutats en clau de temps per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i dels serveis públics que s’ofereixen.




Els objectius de la Xarxa són:

 



  • Promoure la reflexió col·lectiva d'acord a un marc teòric d'actuació conjunta afavorint l'intercanvi d'informació i la cooperació entre els ens locals adherits.

  • Concretar un model propi i compartit d'intervenció en relació a la gestió dels nous usos del temps, tant des de la vessant conceptual com des de l'operativa.

  • Aportar, de forma documentada, les experiències dels plans o programes desenvolupats en els respectius àmbits d'actuació.

  • Vetllar per tal d'assegurar la formació continuada així com el suport als i a les responsables dels serveis.

  • Participar de forma activa en els òrgans de gestió que componen l'estructura de la xarxa aportant informació i participant en els actes previstos