Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament s’adhereix al manifest “Pel dret al propi cos”

Escoltar

L’Ajuntament s’adhereix al manifest “Pel dret al propi cos”

L’Ajuntament de Mataró es va adherir ahir en el Ple municipal al manifest “Pel dret al propi cos” en aprovar, amb l’abstenció del grup municipal del PPC, la proposta de resolució presentada pel grup municipal de la CUP.




El text de la proposta i el manifest és el següent:

 

“Aquest any es commemora el 41è aniversari de la revolta d’Stonewall. Un bar a la ciutat de Nova York, l’Stonewall Inn, del barri de Greenwich Village, on el 1969 persones transsexuals, lesbianes i gais van dir prou a la constant repressió policial a la que eren sotmeses. Va ser el primer cop que s'oposaven a ser arrestats. Entre els detinguts pels aldarulls, un noi porto-riqueny va morir clavant-se en la reixa que envoltava la comissaria en “caure” des del 3r pis.



Arran de la repressió, la gent va sortir de la foscor dels bars i va respondre amb una manifestació espontània. Aquesta revolta va ser el motor que va engegar la lluita del col·lectiu gai i lesbià. La data va ser adoptada, en el món occidental, com una data cabdal per denunciar l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, en la defensa dels drets i llibertat de les persones GLT. Totes aquestes fòbies són encara presents en la nostra societat, encara es cohibeix llibertat de les relacions afectivosexuals que no siguin heterosexuals amb mostres d'odi, rebuig i marginació social.



I a Catalunya mateix, sovint ens trobem amb casos de discriminacions a les escoles, als centres de treball i a la vida pública en general.



D’altra banda, cap societat és democràtica i plural si consent que es mantingui una situació en la que l’odi alimenta situacions d'exclusió i de rebuig social encapçalada per altres sectors de la mateixa societat cap a una part dels seus membres.



És per això que el grup municipal de la CUP presenta la proposta següent,



Que l’Ajuntament de Mataró s’adhereixi al manifest del Front d’Alliberament Gai de Catalunya “Pel dret al propi cos”, que adjuntem a continuació:

 



Manifest "Pel dret al propi cos"

 

Aquest 28 de juny tornem a sortir al carrer i ja portem més de 30 anys reivindicant els nostres drets i llibertats. Com ja sabem el 28 de juny de 1969 gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queers, van dir no a la repressió policial i a la foscor i van dir prou a la repressió de la nostra sexualitat.



Enguany sota el lema "Pel dret al propi cos" volem posar de manifest que les nostresllibertats no són una mercaderia que es pugui posar a la venda, ni un reclam publicitari de

moda.

 

Som moltes les persones que vivim i sentim al marge de la norma heterosexista, que al llarg d'aquests anys hem construït diferents models de relacions afectivosexuals.



És cert que s'han assolit drets que a poc a poc ens han equiparat a la resta de la societat, però lluny de donar les gràcies, constatem que no podia ser d'altra forma. Les "democràcies" tenien,

i moltes encara el tenen, un dèficit a l'hora d'equiparar en drets a les persones per raó de la seva opció sexual i/o identitat sexual a la resta.

 

Reivindiquem el dret al propi cos, com una obvietat que sembla no estar assolida del tot. Cal recordar que encara avui es considera la transsexualitat com a una “disfòria de gènere”, terme

absolutament incorrecte i que exigim la seva desaparició.

 

Encara a dia d’avui, gais, lesbianes i transsexuals ens veiem sotmesos i sotmeses a discriminacions i agressions per l’únic fet de manifestar públicament la nostra sexualitat.

 

Volem recordar la situació de persecució i d’il·legalitat que viuen moltes persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queers a diferent indrets del món on son

perseguides i empresonades.

 

I volem denunciar de forma especial la situació de les persones intersexuals que pateixen la pitjor de les discriminacions: la ignorància per part de la societat de la seva especificitat.

 

“Pel dret al propi cos” vol dir: la llibertat de poder expressar lliurament les nostres sexualitats sense cap mena de repressió.

 

“Pel dret al propi cos” vol dir: poder gaudir dels nostres cossos sense represàlies ni pors a la llum del dia.

 

Volem que aquest 28 de juny tothom visqui la seva sexualitat en llibertat.”