Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita els habitatges adaptats del carrer de Vasco Núñez de Balboa

Escoltar

L’alcalde visita els habitatges adaptats del carrer de Vasco Núñez de Balboa

 

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha visitat avui les obres dels habitatges i el local d’equipament situats al carrer Vasco Núñez de Balboa, núm. 10. La construcció d’aquests habitatges públics la promou l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) i la gestiona la seva filial, Prohabitatge Mataró.

 

L’immoble consta d’un aparcament, un local per a equipament i 12 habitatges públics, adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

 

L’edifici es distribueix en planta baixa, tres plantes pis, un terrat i tres plantes soterrani, i es construeix en un solar de 671 m2. Tots els espais de l’edifici són adaptats a les necessitats dels futurs usuaris.

 

 

Característiques dels habitatges

 

Els 12 habitatges són de caràcter protegit en règim de lloguer, i ocupen la planta primera, la segona i la tercera. Tenen una superfície mitja de 50 m2 útils amb dues habitacions.

 

Tots els habitatges s’han dissenyat tenint en compte les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, de manera que tenen més espai de maniobra especialment a l’habitació principal, habilitada perquè s’hi pugui acoblar una grua-carril al sostre que ajudi a traslladar a l’usuari fins al bany.

 

Els habitatges també disposen de la pre-instal·lació necessària per facilitar la col·locació del sistema domòtic que permeti controlar en un sol comandament els diferents aparells tècnics de l’habitatge i automatitzar aquells elements que puguin implicar un esforç per als seus habitants. A més, el mobiliari de la cuina i bany està adaptat als usuaris, així com els accessos a l’habitatge i al balcó, que són més amplis i sense desnivells.

 

 

Equipament i aparcament

 

La planta baixa i el primer soterrani de l’edifici estan destinats a equipament. Es preveu que s’hi instal·li un centre de dia per a persones amb mobilitat reduïda fruit de l’acord signat entre l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada GIMM, pel qual el consistori cedeix aquest espai i un aparcament propi amb 8 places, 4 d’elles adaptades.

 

La segona i tercera plantes subterrànies disposaran de 38 places d’aparcament més, 14 d’elles també adaptades i destinades tant a residents de l’edifici com als veïns de la zona. També disposa de 8 places de moto i 20 trasters.

 

 

Espais comunitaris

 

L’edifici disposa de dos accessos independents, amb ascensor i escala cada un, per als dos usos d’habitatges i centre de dia.

 

Als espais comunitaris de l’edifici també s’ha tingut en compte els criteris d’accessibilitat. Són, un pati a la primera planta, una bugaderia i un terrat amb els estenedors.

A més, els habitatges disposen d’uns espais polivalents distribuïts en les tres plantes per al personal sanitari de suport i magatzem.

 

Respecte a les instal·lacions, es manté la política municipal d’estalvi energètic, amb la centralització de la calefacció per terra radiant i de l’aigua calenta sanitària, a través de plaques solars tèrmiques amb suport de caldera de gas. També s’hi ha instal·lat el sistema de tractament d’aigües grises per tal d’aprofitar les aigües de la dutxa per a les cisternes dels vàters.  

 

 

Termini i pressupost

 

Està previst que la construcció dels habitatges finalitzi a finals del proper mes de juny. El cost de les obres suposarà una inversió de 2,4 milions d’euros, IVA exclòs.

 

  

Adjudicació dels habitatges

 

Properament, Prohabitatge Mataró, obrirà la convocatòria per poder presentar les sol·licituds per optar a un dels habitatges.

 

El sistema d’adjudicació, que es durà a terme a través del Servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró i Prohabitatge Mataró, serà mitjançant baremació, tenint en compte circumstàncies personals, socio-familiars i econòmiques dels sol·licitants.

 

L’entrega de claus es preveu que es realitzi durant l’últim trimestre del 2010.