Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita els habitatges públics del carrer de Cosme Churruca

Escoltar

L’alcalde visita els habitatges públics del carrer de Cosme Churruca

 

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha visitat avui els habitatges públics situats al carrer de Cosme Churruca, núm. 84-86. La construcció d’aquests habitatges públics ha estat promoguda per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) i és gestionada per la seva filial, Prohabitatge Mataró.

 

Es tracta d’un edifici que fa cantonada, de planta subterrània amb garatge, local en planta baixa i tres plantes amb pis amb un total de 15 habitatges, dels quals 9 són de venda amb protecció oficial en règim concertat.

 

 

Característiques dels habitatges

 

L’immoble té una superfície total construïda de 1.540 m2 sobre rasant i 690 m2 d’aparcament. La superfície útil dels habitatges és d’entre 36,58 m2 i 57,15m2, i compten amb rebedor, cuina-menjador-sala d’estar, bany i 1 ó 2 dormitoris. L’aparcament consta de 20 places d’estacionament, de les quals 15 són per a cotxes i les altres 5 per a motos.

 

Tots els habitatges compten amb fusteria exterior d’alumini i vidre amb càmera d’aire, amb persianes corredisses d’alumini de llibret i paviment de terratzo i marbre als espais comuns. L’edifici disposa d’instal·lacions centralitzades de producció d’aigua calenta sanitària i calefacció per terra radiant, mitjançant plaques solars amb suport de caldera de gas.

 

El preu dels habitatges oscil·la entre 133.000 i 197.000 euros amb plaça d’aparcament i traster inclòs.

 

Aquesta actuació, ha suposat per l’empresa municipal, una inversió d’1,7 milions d’euros.

 

 

Habitatges ecoeficients

 

Els habitatges tenen implantat un innovador sistema de depuració d’aigües. Aquest sistema ecoeficient i compacte, i que permet la renovació i utilització d’aigües grises, fou el guanyador dels Premis Cre@tic de l’any passat.

 

El sistema funciona a través de la recollida de les aigües grises de les dutxes i de part de l’aigua de pluja. Després de separar els sòlids dels líquids i deixar l’aigua sense partícules a través d’un filtre, una bomba la transporta a un dipòsit superior en el qual s’aplica l’ozó, un producte quasi sense impacte ambiental, que acaba de depurar l’aigua eliminant bacteris, virus o fongs, i que es reutilitza per a les cisternes dels vàters. 

 

Aquesta obra pública és pionera en la implantació d’aquest nou sistema que també s’està instal·lant en dues noves promocions promogudes per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA).

 

 

Local d’equipament

 

L’edifici compta amb un local en planta baixa de 319 m2 de superfície. Aquest local s’arrendarà als Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i serà destinat a sala d’actes, arxiu i menjadors pels treballadors, donat que les oficines d’aquest servei estaran ubicades a l’edifici del costat, una de les antigues naus de la fàbrica Cabot i Barba.