Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita la urbanització del nou espai públic de la plaça de la Muralla

Escoltar

L’alcalde visita la urbanització del nou espai públic de la plaça de la Muralla

L’actuació ha permès ampliar la plaça de la Muralla i unificar l’espai existent

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presidit avui la visita oficial del nou espai públic de la plaça de la Muralla amb motiu de l’acabament de les obres d’urbanització. A la visita també han assistit el regidor d’Urbanisme i president de PUMSA, Ramon Bassas, i la presidenta del Pla Integral del Centre-Eixample-Havana, Montserrat López.

 

L’espai públic que s’ha urbanitzat es troba a l’àmbit de Can Xammar, és una superfície irregular resultant de les edificacions del Camí Ral, entre el 246 i el 252, i del carrer de l’Hospital des del número 32 al 44 (UA-48).

 

Aquestes obres han fet possible la continuació de la plaça de la Muralla en un sol nivell, aconseguint un recorregut adaptat directe entre el Camí Ral, la plaça de la Muralla i el carrer de l’Hospital, i alhora la comunicació amb diferents carrers del centre històric. Aquest nou espai públic envolta la nova promoció d’habitatges i locals comercials privats.

 

L’àmbit d’actuació ha afectat una superfície de 2.604 m2 i ha suposat un cost de 290.000 euros. Les obres han estat finançades pel promotor privat, Promociones Molina 5, SL sota la gestió de l’empresa municipal, Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) com a administració actuant del sector.

 

 

Obres d’urbanització

 

S’ha pavimentat el nou espai, mantenint els mateixos materials de la plaça de la Muralla. Pel que fa als serveis i infraestructures, es disposa de nova xarxa de clavegueram, nou sistema de drenatge d’aigües pluvials, sistema de reg, i serveis d’electricitat i telèfon.

 

També s’ha col·locat divers mobiliari urbà, així com jocs infantils i senyalització. A més s’han situat diversos punts de llum i s’han plantat nous arbres.

 



Transformació de Can Xammar

 

En els darrers temps, el sector de Can Xammar ha sofert canvis importants en l’entramat urbà. Es tracta d’un dels projectes més importants dels que han portat a terme els darrers anys PUMSA i l’Ajuntament de Mataró, que suposa la transformació d’una superfície de 9.600 m2.

 

Les obres d’urbanització d’aquest nou espai estan incloses dins del Projecte d'urbanització de l'espai públic resultant de les edificacions del Camí Ral 254-266, que es va aprovar el juny de 2004.

 

Aquest espai es troba al cor del nucli històric de Mataró. La primera actuació que va fer-se va ser a la plaça de Can Xammar i la reurbanització dels carrers de Na Pau, Sant Cristòfor i Baixada de les Espenyes, unes obres que van servir per posar en relleu les restes arqueològiques trobades a la zona. També es va crear un aparcament subterrani i s'han construït diverses promocions d'habitatges i locals comercials, així com les obres de consolidació de la muralla del segle XVI o la construcció de la passarel·la de vianants que connecta la plaça de Can Xammar amb la de la Muralla i la Baixada de les Escaletes.

 

També dins de l’àmbit, està en marxa la construcció d’un edifici d’oficines, ubicat a la Baixada de les Espenyes que conviurà amb les troballes arqueològiques existents al mateix solar.