Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les entitats instal·lades al nou edifici d'equipament de La Llàntia

Escoltar

L’alcalde visita les entitats instal·lades al nou edifici d'equipament de La Llàntia

A l'abril es van signar els contractes d’arrendament dels quatre locals

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha visitat avui les quatre entitats instal·lades a l'edifici d’equipament ubicat sota la pista poliesportiva del barri de La Llàntia, construïda per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró SA, PUMSA.

 

La Asociación Cultural Andaluza Hermandad la Armonia, la Peña Bética de Mataró, la Hermandad Nuestra Señora del Rocío i la Casa Cultural Sabor Andaluz són les quatre associacions que, a través d’un contracte d’arrendament amb PUMSA, gaudeixen de les instal·lacions dels locals amb vocació de fer-ho extensiu a la ciutadania.

 

 

Obres d’adequació

 

L'edifici d’equipament comptava inicialment amb un superfície de 1.156 m² i ha estat sotmès a obres d’adequació interior i condicionament que han estat finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local. S’ha compartimentat en 4 locals independents, d’entre 270 i 290 m2, que tenen accés directe des del nou espai públic de La Llàntia, i queda configurat a diferents nivells als entorns del carrer de La Boixa.

 

Els locals estan dotats amb aigua, serveis sanitaris, extinció d’incendis, electricitat, enllumenat, telèfon, telecomunicacions i condicionament d’aire fred i calent. Tots els locals estan equipats amb cambres de bany i, a més, a dos dels locals compten amb espai per a cuina. Cada entitat està duent a terme les obres per adequar l’espai arrendat a l’activitat que desenvolupa.

 

 

Pla Especial de Millora Urbana

 

L’edifici on s’ubiquen aquests locals es troba al cor del barri de La Llàntia, i forma part d’un conjunt d’operacions urbanístiques que s’han anat desenvolupant dins el Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia de Mataró.

 

Així, a la part de sota del mateix edifici on hi ha els locals s’ha construït un aparcament, mentre que a la part superior s’hi va instal·lar una pista poliesportiva. L’edifici d’equipament limita amb un altre edifici d’ús comercial de dues plantes, que també promou PUMSA, i amb el nou Centre d’Atenció Primària de La Llàntia.

 

Tot el conjunt d’aquestes actuacions, la urbanització, la pista, els edificis i l’aparcament, han suposat una inversió d’11,5 milions d’euros (5 dels quals van ser destinats a l’adquisició del sòl).