Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les obres del futur Centre d’Educació Especial l’Arboç a Vallveric

Escoltar

L’alcalde visita les obres del futur Centre d’Educació Especial l’Arboç a Vallveric

El nou equipament s’ha dissenyat per a nens i nenes amb lesions neurològiques

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui les obres del Centre d’Educació Especial l’Arboç que s’està construint al carrer de la Pagesia, a Vallveric. El futur equipament, amb una superfície construïda de 2.051, 33 m² i una superfície útil de 1.795,73 m², substituirà l’actual escola que es troba a la plaça dels Bous i que pertany a la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, fundació benèfica de tipus assistencial.El nou centre s’ha dissenyat de forma extensiva amb patis interiors per aprofitar el màxim el solar i aconseguir interdependències controlades així com una millor relació entre l’espai interior i l’exterior. Les entrades a l’edifici estaran situades al carrer de la Pagesia, tant l’entrada de vianants com l’accés per al servei de càtering i per a ús com a sortida d’emergència. El dimensionat de l’equipament és similar al d’una escola d'una línia, amb una cuina i un menjador com a espais complementaris.


 

Entre les diferents dependències, l’equipament disposarà també de 12 aules, 6 lavabos per a les aules, 2 despatxos de logopèdia, 2 despatxos de tutoria, una aula multisensorial, una sala per a aula d’informàtica i biblioteca, un gimnàs per a rehabilitació, una sala d’hidroteràpia, un taller polivalent, 2 despatxos d’atenció individualitzada i bugaderia.

 

Els recorreguts dins de l’equipament es faran exclusivament amb rampes i un ascensor per tal de facilitar els moviments als seus usuaris

 

 

Pressupost i calendari

 

Les obres, que van ser adjudicades a Euritmia Construccions, SA, tenen un pressupost d’adjudicació de 2.313.677,19 € + IVA i es preveu que finalitzin el proper mes de març. Un cop enllestides les obres, l’edifici serà de titularitat municipal. L’Ajuntament preveu que l’equipament funcioni mitjançant gestió indirecta.