Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arxiu Municipal gestionarà el fons fotogràfic dels germans Joan i Joaquim Prims sobre Mataró

Escoltar

L’Arxiu Municipal gestionarà el fons fotogràfic dels germans Joan i Joaquim Prims sobre Mataró

Els negatius tenen un abast cronològic de 1950 a 2005

L’Ajuntament ha acceptat la donació gratuïta de l’arxiu fotogràfic dels germans Joan i Joaquim Prims Bas. El fons, que serà gestionat per l’Arxiu Municipal, consta d’uns 1.000 arxivadors amb negatius fotogràfics dels formats 35 mm (també anomenat de pas universal) i de 6x6 cm (format professional).

 

Es tracta de negatius en blanc i negre i en color que tenen un abast cronològic de 1950 a 2005. Reprodueixen bàsicament aspectes urbans de la ciutat de Mataró i actes socials de tota mena. La importància d’aquest fons es troba tant en la cronologia de les imatges, que incorpora molts aspectes de la ciutat que ja han desaparegut o s’han transformat, com en la qualitat de les fotografies, que ha estat realitzades per professionals.

 

Els germans Joan i Joaquim Prims s’han dedicat durant molts anys a l’activitat de fotògrafs, professió que ja exercia el seu pare. A finals de novembre de 2008 es van posar en contacte amb l’Ajuntament per oferir el seu arxiu amb l’objectiu que, convenientment classificat, es pugui posar a disposició de tots els ciutadans.

 

El Ple municipal va aprovar ahir, 14 de gener, acceptar la donació. L’Ajuntament obtindrà també els drets de reproducció, distribució i comunicació pública de les imatges per qualsevol mitjà i en qualsevol modalitat d’explotació.