Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enllumenat públic de Mataró s’encendrà avui 15 minuts més tard per l’apagada convocada per la CONFAVC

Escoltar

L’enllumenat públic de Mataró s’encendrà avui 15 minuts més tard per l’apagada convocada per la CONFAVC

El Ple va aprovar una declaració institucional de suport a la campanya

L’enllumenat públic de Mataró s’encendrà aquest vespre 15 minuts més tard, com a mesura d’adhesió a l’apagada popular convocada per la Confederació d’Associació Veïnals de Catalunya (CONFAVC) en protesta per les tarifes elèctriques actuals.

 

La campanya de la CONFAVC proposa als veïns de tot Catalunya que apaguin els llums entre les 22.30 i les 22.40 hores d’avui. L’Ajuntament va aprovar en el darrer Ple municipal una declaració institucional de suport a la campanya. Així mateix, l’acord municipal reclama tarifes que premiïn l’estalvi energètic i penalitzin el consum irresponsable.

 

La major part dels quadres elèctrics que fan possible l’encesa i apagada de l’enllumenat de Mataró es controlen mitjançant un sistema de telegestió. Aquest sistema fa que l’enllumenat sigui més eficient, ja que permet modificar selectivament l’encesa i apagada dels punts de llum en funció de la lluminositat ambiental; reduir el temps de reparació d’avaries, i controlar els paràmetres elèctrics de cada quadre.

 

Per dur a terme l’“apagada” simbòlica d’avui s’han reprogramat els quadres de manera que s’encendran un quart d’hora més tard de l’habitual per a l’època de l’any en què ens trobem.