Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equipament del Parc Central destinat a sensibilitzar sobre sostenibilitat tindrà el nom de Casa Capell

Escoltar

L’equipament del Parc Central destinat a sensibilitzar sobre sostenibilitat tindrà el nom de Casa Capell

Amb la denominació s’homenatja l’arquitecte mataroní que va projectar l’edifici

L’Ajuntament ha assignat el nom de Casa Capell a l’equipament ubicat al número 15 del passeig de l’Orfeó Mataroní, dins del Parc Central, que es destinarà a informar i sensibilitzar sobre temes de sostenibilitat.

 

L’assignació del nom s’ha resolt mitjançant un decret d’Alcaldia de data 21 d’abril. Amb la decisió es vol honorar tant la figura de Jordi Capell i Casaramona, arquitecte mataroní que va projectar l’edifici, com la seva concepció arquitectònica basada en criteris consonants amb l’arquitectura sostenible.

 

La Casa Capell es va construir entre 1959 i 1960 i és un dels primers exemples d’arquitectura del moviment modern a la ciutat. L’edifici està catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró amb nivell de protecció A. Al catàleg s’inclou sota la denominació de Can Masjuan, donat que va ser l’habitatge d’aquesta família.

 

L’edifici es va rehabilitar durant el 2009 per tal d’adequar-la al seu futur ús. La propera obertura d’aquest nou equipament municipal s’emmarca en el projecte Mataró Educació i Sostenibilitat (projecte MES). L’objectiu és que faciliti la comunicació, informació, formació i aprenentatge sobre la sostenibilitat de la ciutat i les bones pràctiques d’aquest àmbit.