Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’esfondrament d’un edifici al Camí Ral de Mataró fa activar el Pla Bàsic d’Emergència Municipal

Escoltar

L’esfondrament d’un edifici al Camí Ral de Mataró fa activar el Pla Bàsic d’Emergència Municipal

 

A les 12.30 hores d’avui l’Ajuntament de Mataró ha tingut coneixement de l’esfondrament de l’edifici del número 371, un immoble de planta baixa més un pis que estava ocupat per la botiga de mobles Igorri. A l’edifici on no hi havia ningú donat que dilluns al matí el comerç està tancat per descans setmanal.

 

A la finca adjacent, número 373, s’estaven realitzant obres de construcció de l’estructura d’un nou edifici. Els dos operaris que treballaven en aquesta obra han pogut abandonar la finca moments abans de l’incident, que també els ha afectat.

 

En el moment en què s’ha donat a conèixer el succés s’ha activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal i, poc després, el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) ha activat el Pla PROCICAT. Al lloc dels fets s’han desplaçat efectius de Protecció Civil, Policial Local (15 agents), Bombers (23 vehicles més 9 de suport , amb un total de 91 efectius), Mossos d’Esquadra (15 agents), Servei d’Emergències Mèdiques (4 unitats, dues d’elles medicalitzades) i ambulàncies de Creu Roja (8 sanitaris). També s’hi han desplaçat efectius del Servei de Manteniment i Serveis (16 persones de manteniment); del Servei d’Habitatge de l’Ajuntament; de les companyies de subministrament Endesa i Gas Natural, i de les empreses concessionàries dels serveis municipals d’enllumenat públic i recollida de residus, Boquet i FCC.

 

 


Incident sense víctimes


 

Les tasques de desenrunament han estat prioritàries, ja que els Bombers treballaven amb la hipòtesi inicial que podia haver una víctima vianant a sota de les runes. Per agilitar els treballs, l’Ajuntament ha posat a disposició dels Bombers una retroexcavadora i un camió, a part d’una brigada.

 

El comitè de crisi del Pla d’Emergència, presidit per l’alcalde, Joan Antoni Baron, s’ha reunit a la residència per a gent gran Sant Marc, situada prop del lloc dels fets. Aquest equipament, així com altres edificacions de l’illa, ha quedat al migdia sense subministrament elèctric. A primera hora de la tarda l’Ajuntament ha instal·lat un generador per garantir el servei.

 

Per indicacions de Protecció Civil han estat localitzats els propietaris de les finques adjacents a les dues afectades, números 369 i 375, que tampoc estaven a dins dels edificis en el moment dels fets i als quals se’ls ha prohibit l’accés fins que els tècnics municipal han revisat les edificacions. Durant la tarda els tècnics han pogut comprovar visualment que les estructures no han estat afectades i que no existeix perill imminent, i per tant s’ha permès l’entrada als veïns.

 

Mentre es duien a terme les tasques de desenrunament, ha estat desviat el trànsit entre el carrer de Lepant i la baixada de Santa Anna /carrer de Sant Antoni. Amb motiu del tall de circulació han quedat afectades, amb anul·lació de parades i canvis en el recorregut, les línies 3 i 8 de Mataró Bus; les línies de Granollers i Argentona d’autobusos Sagalés i la línia C-20, que es dirigeix a Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, de l’empresa Casas.

 

A les 17.10 hores el CECAT ha desactivat el Pla PROCICAT, comunicant que no s’havia trobat cap víctima.

 

El Pla Bàsic d’Emergència Municipal ha estat actiu fins a les 18.45 hores, moment en què s’ha restablert la circulació i s’ha pogut garantir que els veïns dels habitatges contigus, números 369 i 375, podien accedir-hi sense risc.