Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’estació de trens de Mataró tindrà una millor accessibilitat

Escoltar

L’estació de trens de Mataró tindrà una millor accessibilitat

Les obres que està fent Adif consisteixen en l’ampliació de les andanes

 


A mitjan de la setmana passada, Adif va iniciar les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Renfe de Mataró. Les obres tenen un pressupost de 550.000 € i consisteixen en l’ampliació de les andanes i la seva prolongació perquè els usuaris puguin accedir còmodament als trens.


 

L’estació de Mataró disposa de tres andanes que donen servei a les sis vies existents i té un pas inferior dotat amb escales fixes i ascensors.  Les principals actuacions consisteixen en l’ampliació de les andanes que arribaran als 68 cm sobre la cota del carril, i la seva prolongació a 200 m de longitud útil. Amb aquesta adequació de les dimensions de les andanes es facilitarà un accés més segur als diferents tipus de tren que tenen parada a l’estació.A més, es col·locarà nou paviment i una franja de seguretat per advertir de la proximitat de la finalització de l’andana.

 

Per a l’execució dels nous trams de l’andana, es desplaçarà el punt final de la via 4 i el tancat de l’estació. A més es modificarà l’emplaçament de les instal·lacions ferroviàries per adequar-les a la nova configuració.Les obres es completaran amb el condicionament d’un tram de 60 m de longitud del pas inferior, consistent en la neteja i el tractament de l’estructura.L’execució d’aquestes obres s’emmarca en el conveni signat entre el Ministeri de Foment, Adif i la SEITT (Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre) per a la realització d’actuacions de millora de la xarxa ferroviària de titularitat de l’Estat a Catalunya, en el qual s’inclouen inversions per a la modernització d’estacions i diverses actuacions de millora.