Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Zona intrusa 3” mostra el material artístic fet pels alumnes de 7 instituts de Mataró

Escoltar

L’exposició “Zona intrusa 3” mostra el material artístic fet pels alumnes de 7 instituts de Mataró

La proposta es pot veure a l’Espai f fins al 25 d’abril

L’Espai f acull, a partir d’avui i fins al 25 d’abril, l’exposició “Zona intrusa 3”, un projecte artístic i pedagògic als instituts d’educació secundària de Mataró, a l’entorn de l’espai públic i el territori. En aquesta edició hi han participat 7 centres educatius. La inauguració tindrà lloc avui divendres a les 20 h.


 

El projecte s'emmarca dins del programa Artwork’09, una iniciativa de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i la Xarxa Audiovisual Local i està subvencionat pel programa Projectes Innovadors i patrocinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu.

 

L’objectiu de Zona Intrusa, comissariat per Oriol Fontdevila i LaFundició, és apropar l'art als joves. Els 7 centres que hi han participat són: Escola Pia Santa Anna, FRETA, GEM i els instituts Thos i Codina, Pla d’en Boet, Alexandre Satorras i Miquel Biada.  

 

Aquesta tercera edició ha posat l’accent a les relacions que els centres educatius poden establir amb l’entorn territorial, per mitjà de la consideració i l’anàlisi de les pràctiques artístiques que hi tenen lloc, propiciant també el posicionament dels centres com a productors culturals. I ha comptat amb la intervenció de l’arquitecte Pau Faus, l’historiador i president de la Federació de Veïns, Jesús Nieto, i la col·laboració de Can Xalant, Centre de creació i pensament contemporani de Mataró.

 

L’exposició recopila tot el material documental que s’ha generat durant l’itinerari del projecte pels diferents instituts (d’octubre a novembre de 2009), i es convida una vegada més a estudiants i professors a treballar al seu entorn. La proposta és utilitzar l’exposició com a espai de treball amb els grups de classe i editar-ne una publicació gratuïta que reculli les reflexions generades a l’entorn de les pràctiques artístiques i culturals de la ciutat. Aquesta publicació es presentarà el 16 d’abril a les 19 h a l’Espai f (carrer Nou, 11).