Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall s’interessa per quatre projectes estratègics o singulars de la ciutat

Escoltar

L’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall s’interessa per quatre projectes estratègics o singulars de la ciutat

Visita el TecnoCampus, el Parc de Rocafonda i els horts urbans

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i diferents regidors de la corporació han acompanyat a l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ara president de la Fundació Catalunya-Europa i president de la Fundació Pasqual Maragall Alzheimer Internacional a visitar diferents projectes que la ciutat està tirant endavant, alguns d’ells estratègics i d’altres singulars.


 

La visita s’ha iniciat a les 11.30 h a les obres del parc tecnològic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, al sector del Rengle. Aquest projecte estratègic de ciutat ha estat presentat a través de la projecció d’un vídeo explicatiu i d’una visita a l’exterior de l’edifici que allotjarà les universitats, que ha estat guiat per la presidenta de la Fundació TecnoCampusMataró-Maresme, Alícia Romero.

 

Tot seguit, l’alcalde i l’expresident de la Generalitat s’han dirigit al Parc de Rocafonda on han fet una passejada per les obres del que serà un gran espai verd situat al costat de la Riera de Valldeix i que relliga tota la zona d’equipaments de Rocafonda (CAP, escoles, aparcaments, camp de futbol...). A la passejada hi ha assistit també el regidor d’Obres, Manteniment i Serveis, Francesc Melero.

 

Després del Parc de Rocafonda, les autoritats s’han dirigit als nous horts urbans de la finca “Bon Recés”, les claus dels quals es van lliurar als adjudicataris divendres passat. A la visita han estat acompanyats per la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Quiteria Guirao, i la regidora de Gent Gran, Núria Aguilar, a més del president de l’associació que gestiona els horts, Antoni Coll, que juntament amb alguns hortalans han ensenyat a la comitiva les mates de les primeres verdures plantades als terrenys.

 

Per finalitzar el recorregut, s’han adreçat al Centre de dia per a malalts d’Alzheimer, situat als baixos de l’edifici d’habitatges públics per a gent gran del carrer de Carlemany. El Centre de dia, que es va estrenar el 2009 i acaba de començar a funcionar recentment, ofereix activitats per maximitzar les capacitats residuals dels malalts i per fomentar la seva autoestima a través d’un medi acollidor i de protecció. A la visita també hi ha assistit la presidenta de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, Ascenció Miró.