Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’historiador Francesc Cabana obre el programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya amb una conferència

Escoltar

L’historiador Francesc Cabana obre el programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya amb una conferència

El programa d’actes al voltant de la Diada Nacional de Catalunya s’iniciarà dijous 9 de setembre amb la conferència “L’economia catalana, un model malgrat tot” a càrrec de l’historiador Francesc Cabana i Vancells. L’acte, organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Cultural de Mataró, tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament a partir de les 20 h.
Francesc Cabana i Vancells

 

Nascut a Barcelona l’any 1934, és llicenciat en Dret i especialista en temes econòmics. Entre d’altres, ha treballat a la Borsa de Barcelona (1957-1959), a Banca Catalana (1959-1982), com a consultor financer per compte del Banc Mundial per als països del Tercer Món (1984-1992), i ha estat professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya (1997-2005).

 

A més ha dedicat una bona part de la seva activitat a investigar i escriure més d’una vintena de llibres sobre el món i els protagonistes de l'economia catalana com ara: “La Banca a Catalunya”, “Bancs i banquers a Catalunya”, “Història del Banc de Barcelona” o els més recents “Madrid i el centralisme. Un fre a l’economia catalana”, “Els anys de l’estraperlo”,  i “La saga dels cotoners catalans”, aquest darrer publicat l'any passat.

 El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi. També ha estat guardonat amb el premi “Estudis” dels IV Premis Bonaplata de Patrimoni Cultural, que atorga l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya i amb el primer Premi Joan Sardà i Dexeus, atorgat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya. És col·legiat d’honor del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2003) i del Col·legi d’Economistes de Catalunya (2006).

 

 

XVI Cursa popular Intersport Mataró

 

El dissabte 11 de setembre se celebrarà la XVI Cursa popular Intersport Mataró, organitzada pel Centre Atlètic Laietània i la botiga Intersport Mataró-Ronda 43, amb la col·laboració de l’Institut d’Esports(IE). El recorregut és de 10 quilòmetres i l’hora de sortida serà a les 9 h des del passeig del Callao. Amb motiu d’aquest esdeveniment esportiu, a partir de les 6 hores del matí quedarà prohibit l'estacionament i tallat el trànsit al tram del Passeig Marítim, comprès entre el Cargol i Sant Simó, per la qual cosa l'accés al port s’haurà de fer des de la Porta Laietana o des del Cargol.

 

 

Ofrena floral i concertTambé dissabte 11, a les a les 10.30 h, tindrà lloc l’ofrena floral al monòlit a Rafael Casanova. A la tarda, a les 19 h, la plaça de Santa Anna acollirà el concert del Jove Cor i Grup Instrumental Iluro de l’Aula de Música Masafrets.