Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM activa el projecte “Emprendre al Mercat” per ocupar les 3 parades buides del mercat de la plaça de Cuba

Escoltar

L’IMPEM activa el projecte “Emprendre al Mercat” per ocupar les 3 parades buides del mercat de la plaça de Cuba

Es poden presentar sol·licituds de participació des d’avui i fins al 8 d’octubre

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) va posar en marxa el passat mes de juliol al mercat municipal de la plaça de Cuba el projecte “Emprendre al Mercat” que s’emmarca en el programa OPERA de la Diputació de Barcelona.



Aquest projecte consisteix en atorgar una llicència temporal d’ús i ocupació d’alguna de les tres parades que no van ser adjudicades en la reforma integral del mercat a aquelles persones que tinguin una idea de negoci que comporti la creació d’una nova activitat comercial al mercat.




D’aquesta manera es pretén fomentar l’emprenedoria i generar ocupació a l’hora que el mercat completa la seva oferta de parades i es posiciona com un mercat amb oportunitats de negoci.






Característiques de les parades




Les 3 parades disponibles són una d'11,4 m², una de 10,73 m², i una de 8 m², i els negocis que s’hi poden instal·lar són aquells que es destinin a algun dels següents productes:




1. Cafè i infusions

2. especialitats/delicatessen

3. Pastisseria i pa

4. Aliments dietètics, herboristeria, parafarmàcia

5. Celler

6. Flors i plantes

7. Plats cuinats o preparats per emportar

8. Pasta fresca, salses i acompanyants

9. Quiosc i llibreria

10. Alimentació per animals i complements

11. Reparació de calçat i còpies de claus

12. Serveis

 




L’IMPEM procedirà a habilitar mínimament els llocs de venda al llarg del mes d’octubre, amb l’objectiu que la inversió inicial sigui mínima per part dels concursants, que d’altra banda, si que hauran d’adequar les parades a les necessitats i especificitats del producte a què les volen destinar.






El Ple aprova les taxes per llicència temporal d’ús i ocupació




Per poder atorgar la llicència temporal d’ús i ocupació, el Ple de setembre va haver d’aprovar les taxes per a aquests tipus de llicència temporal. Aquestes taxes aprovades però són les mateixes fixades a les Ordenances Fiscals de l’any 2010 per a les parades de grup A que presten servei al mercat municipal de la plaça de Cuba. Concretament:




13,54 €/m² per a les parades de 0 a 15 m².

12,31 €/m² per a les parades de 16 a 25 m2.

11,08 €/m² per a les parades de 26 a 49 m².




A més, aquells qui obtinguin una de les llicències s’hauran de fer càrrec de les despeses corrents (aigua, llum, etc.), així com de la quota mensual de l’Associació de Venedors del Mercat de 30 € i de les despeses derivades de la recollida residus.




La durada màxima de la llicència serà de 4 anys. Un cop superat aquest període, l’IMPEM podrà adjudicar la concessió administrativa d’aquestes parades a través de concurs públic.






Fases del projecte i calendari




El projecte “Emprendre al mercat” es va iniciar el passat mes de juliol amb el desenvolupament de la primera sessió informativa. Els dies 10 i 17 de setembre s’han realitzat dues sessions més. A partir d’aquestes sessions, les persones interessades han d’escollir la possible activitat a desenvolupar en el mercat i realitzar el pla d’empresa amb l’assessorament tècnic i jurídic de la secció d’emprenedoria de TecnoCampus Mataró.



El termini per a la presentació d’instàncies s’inicia avui 30 de setembre i finalitza el 8 d’octubre i la selecció de les propostes guanyadores finalitzarà el 22 d’octubre.




A partir d’aquell moment les persones que resultin guanyadores podran iniciar l’adequació de la seva parada. Simultàniament hauran de realitzar, a partir de novembre, el programa formatiu de l’Oficina de mercats i Fires Locals de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona: “Eines per a la creació de nous negocis en mercats municipals” de 36 h de durada.

 


Les bases reguladores de la convocatòria es troben exposades al taulell d’anuncis de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), així com a la web de l’ajuntament: http://www.mataro.cat.






3.671 possibles llocs de treball als mercats municipals




Segons dades que es desprenen del Cercles de Comparació intermunicipal de Mercats Municipals de la Diputació de Barcelona, 1.669 parades dels mercats de la província de Barcelona estan tancades i sense activitat (prop d’un 30% del total de parades). Si es considera que una parada de mercat ocupa aproximadament a 2,2 persones, es deixen d’ocupar 3.671 llocs de treball en mercats municipals a la província.