Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM i la Fundació Caixa Laietana signen un conveni per difondre la Casa Coll i Regàs com a producte turístic

Escoltar

L’IMPEM i la Fundació Caixa Laietana signen un conveni per difondre la Casa Coll i Regàs com a producte turístic


La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i el president de la Fundació Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau, han signat avui un conveni de col·laboració per tal de potenciar les visites turístiques a la Casa Coll i Regàs, on té la seu la Fundació Caixa Laietana.



El conveni pretén enfortir les plataformes per a la gestió turística de la ciutat potenciant el binomi de col·laboració públic-privat per al desenvolupament d’actuacions dinamitzadores del patrimoni local.  



Tot i que la Casa Coll i Regàs ja constava com un dels elements a visitar en les rutes promogudes per l’IMPEM, la signatura d’aquest conveni oficialitza i reforça aquesta col·laboració.


 

L’objectiu principal és posar en valor aquest recurs patrimonial de la ciutat adreçat a la demanda de turisme cultural, i impulsar-lo com a producte turístic cultural i difondre aquest patrimoni modernista que forma part de la història de la ciutat i alhora fer-lo accessible al visitant.

 

Per a aconseguir aquest objectiu l’IMPEM produirà materials promocionals de les Rutes i visites turístiques on ja s’inclogui la Casa Coll i Regàs i en farà la difusió pertinent a través de l’Oficina de Turisme de Mataró i altres punts de difusió.

 

Per la seva banda la Fundació Caixa Laietana facilitarà l’accés a les instal·lacions de la casa per a la realització de les visites guiades i audioguiades.

 

La Casa Coll i Regàs es podrà visitar en :

 

Campanya d’estiu:

 

- Ruta guiada: “El Modernisme a Mataró”. Dimecres de juliol i agost a les 19 h.

- Ruta audioguiada per Mataró. Dilluns i dimecres dels mesos de juliol i agost de 18 a 20 h.

 

 Campanya anual:

 

- Ruta guiada: “El Modernisme a Mataró”. El quart diumenge de cada mes a les 11 h.

- Ruta modernista Puig i Cadafalch Mataró – Argentona. El primer dissabte dels mesos d’abril, maig, juny, juliol, setembre i octubre a les 10 h.

 

 

- Bus Turístic de Catalunya. El primer dissabte dels mesos de març, abril, maig, juny, juliol, setembre i octubre a les 9.30 h.

 

La Casa Coll i Regàs està situada al carrer Argentona, 55, i és una de les primeres grans obres de Puig i Cadafalch, feta per encàrrec de l'empresari del tèxtil Joaquim Coll i Regàs el 1896. Es tracta d'un edifici inclòs en el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i va ser declarat bé cultural d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya.