Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM presenta el Pla de dinamització de l’economia cooperativa 2010-2013

Escoltar

L’IMPEM presenta el Pla de dinamització de l’economia cooperativa 2010-2013

L’economia cooperativa suposa 1.400 llocs de treball indirectes a Mataró

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha assistit avui 29 de gener, a la segona sessió de la Taula de concertació del Pla de promoció local de foment i dinamització de l'economia cooperativa de Mataró per als anys 2010-2013. Durant la sessió s’ha presentat la proposta d’actuacions contemplades al Pla de dinamització i s’han designat 3 comissions de seguiment.El pla se centra en els següents eixos:
- La sensibilització a realitzar en l’ensenyament i entre els col·lectius empresarials, la difusió, el foment i la promoció del model d’economia cooperativa.

- El suport a l’emprenedoria.

- El reforç i enfortiment del teixit empresarial.

- La potenciació del paper de l’IMPEM en l’economia cooperativa.

- Convertir Mataró en l’eix central de l’economia cooperativa del Maresme.

 

A la taula han participat més d’una trentena d’entitats i organismes públics i privats del territori, així com també empreses de referència del moviment cooperatiu de la nostra ciutat. El foment del cooperativisme és una de les línies que figuren al Programa d’Actuació Municipal pel 2010 i aquesta taula suposa un primer pas pel que fa a la participació dels actors socials i econòmics lligats al món cooperatiu.Entre altres entitats hi són representades les federacions de cooperatives i laborals, la Unió de cooperadors, representants de la Direcció General de Cooperatives i Creació d'Empreses de la Generalitat de Catalunya, cooperatives de la ciutat, representants de l'Institut Municipal d’Educació, escoles de primària, etc.

 

Algunes de les accions concretes que defineix el pla ja s’han posat en marxa com les sessions formatives destinades a emprenedors i empreses. Concretament el passat 26 de gener va tenir lloc la sessió “Les subvencions d’economia cooperativa” i el proper 2 de febrer se celebrarà “Els avantatges de les empreses cooperatives: una gran oportunitat”.

 

Actualment, l 'economia cooperativa a Mataró representa el 3,6% de la població activa, l'11% dels empresaris i factura un volum aproximat de 900.000 euros per empresa. Això genera una facturació indirecta propera als 100 milions d’euros, una ocupació indirecta de 1.400 treballadors i 168 empreses, que fan que Mataró representi més del 40 % de l’economia cooperativa del Maresme.