Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM signa un conveni amb 8 entitats per impulsar el sector marítim amb el projecte Maresme Marítim

Escoltar

L’IMPEM signa un conveni amb 8 entitats per impulsar el sector marítim amb el projecte Maresme Marítim

El Servei d’Ocupació de Catalunya aporta una subvenció de 321.706,25 €

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, va signar ahir amb representants de vuit organismes públics i entitats empresarials de la comarca, un conveni de col·laboració per tal de designar les bases de la gestió i el funcionament del projecte Maresme Marítim, que pretén impulsar el sector marítim de la comarca del Maresme.
El conveni estableix les atribucions de cadascun dels socis en el projecte i designa l’IMPEM com ens principal de gestió. A més designa la creació d’una Comissió de Coordinació amb representació de tots els socis que serà l’encarregada d’executar les accions del projecte.

Impulsar el sector marítim de la comarca
L’objectiu principal és impulsar el sector marítim de la comarca del Maresme com un conjunt d’activitats emergents de gran valor amb la finalitat d’aconseguir crear i consolidar ocupació, millorar la qualificació professional i diversificar l’economia del territori.A més i com a objectius més específics, Maresme Marítim vol identificar i potenciar nous perfils professionals; dissenyar i implementar accions formatives; crear un observatori de prospectiva del sector; potenciar la indústria nàutica de construcció, manteniment, reparacions i reformes d’embarcacions; fomentar activitats econòmiques associades al sector com el turisme, l’esport,  el comerç, la formació, ... i crear noves empreses i ocupació al voltant dels ports. Amb tot això, des del projecte també s’intentarà impulsar noves fórmules empresarials lligades a l’entorn marítim i pesquer, així com activitats de dinamització i apropament dels ports als municipis.El projecte, que ha rebut una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya de 321.706,25 €, es desenvoluparà fins al 31 de desembre de 2011, i tindrà un cost de 459.580,36 €. Els 137.874,11 € restants els aportarà cada soci en proporció a la seva participació en les línies mestres del projecte.

 Aquestes línies són: 


  1. Grup motor.

  2. Impuls a la cooperativització de serveis.

  3. Pla de dinamització i ús dels ports del front marítim.

  4. Capacitació i inserció laboral.

  5. Activitats de suport empresarial.

  6. Diagnòstic del sector nàutic del Maresme.


La iniciativa comparteix punts de complementarietat amb altres polítiques territorials sobre el front de mar com són:

 

         El Pla Estratègic Maresme 2015

         El Pla Estratègic del Port de Mataró

         El Projecte Mataró Marítim

         El Consorci de Turisme Costa Maresme

         El TecnoCampus Mataró-Maresme

         L’acord per al Desenvolupament econòmic i l’ocupació del Maresme

         El Pla d’Actuació per a la Promoció de la ciutat de Mataró

         La Taula de coordinació de la Formació Professional de Mataró.

 

A més, la iniciativa vol ser un punt de referència per a d’altres comarques costaneres que comparteixin reptes estratègics i vulguin reforçar la seva competitivitat empresarial en l’entorn nàutic i marítim.

 Integrants del projecteA més de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), integren el projecte el Consell Comarcal del Maresme, l’Ajuntament d’Arenys de Mar, l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, el Consorci de Turisme Costa Maresme, el Club Nàutic El Balís i el Consorci Port de Mataró.

 

Dels 16 pobles costaners que hi ha al Maresme, 5 d’ells tenen port (3 esportius i pesquers, i 2 esportius) i són poblacions que concentren el 53% de l’atur de la comarca. En aquests moments, els sectors amb més capacitat per mantenir l’ocupació són el turisme i l’hostaleria, els serveis a les empreses, els serveis a les persones, el comerç, la sanitat i l’educació.