Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’obra guanyadora de la desena convocatòria dels Premis a la creació escènica de l’IMAC s’estrena divendres

Escoltar

L’obra guanyadora de la desena convocatòria dels Premis a la creació escènica de l’IMAC s’estrena divendres

El 17 de desembre s’estrena “El so del taronger” a Can Gassol

“El so del taronger” de Neil Harbisson i Moon Ribas i “Henry” de la companyia Talyquequal són les dues obres guanyadores de la desena edició dels Premis a la creació escènica que convoca l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC). L’objectiu d’aquests premis és incentivar la creació escènica mitjançant el suport i el foment de projectes artístics i creatius, especialment provinents de joves creadors emergents.


El premi consisteix en una dotació econòmica, en assessorament de direcció, tècnic i la cessió d’espais per treballar així com donar l’oportunitat als artistes d’estrenar en espais municipals i difondre l’espectacle. La desena edició va rebre nou projectes. El jurat va triar “El so del taronger” amb el primer premi, dotat amb 4.000 €, i “Henry” amb 2.000 €. El jurat està format per tècnics de la Diputació de Barcelona, de l’IMAC, de la Xarxa Transversal i de Glam Tour.

 

 

“El so del taronger” i “Henry”

 

L’obra guanyadora té com a objectiu crear un món sonocromàtic on el públic s’endinsi en un món on els colors tenen el seu so particular. “El so del taronger”, dels mataronins Neil Harbisson i Moon Ribas, vol crear imatges poètiques en moviment jugant amb les noves percepcions del color per convertir-se en la primera obra sonocromàtica. El projecte neix de la relació que té Neil Harbisson amb el color. Aquest artista mataroní és acromatòpsic, o sigui que veu la vida en blanc i negre. Per aquest motiu porta sempre instal·lat un ull electrònic davant del seu propi ull. Aquest enginy capta les freqüències dels colors i les converteix en freqüències audibles i així Harbisson pot percebre els colors a través de notes musicals. “El so del taronger” es podrà veure el proper divendres 17 de desembre a Can Gassol, Centre de Creació d’Arts Escèniques en dues sessions: a les 21.00 hores i a les 23.00 hores. Les entrades a les dues funcions estan exhaurides.  

 

L’altre guanyador dels Premis a la Creació Escènica és “Henry” de la companyia Talyquequal, formada per Patri Mas, Julián Waisbord, Maria Arcadia i Esther Carbonell. L’obra està actualment en període de creació i es podrà veure la primavera vinent. “Henry” és un viatge tragicòmic, satíric i esperpèntic que vol esbrinar fins quins límits pot arribar la ment humana.