Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 13a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” bat el rècord d’inscrits amb 2.200 participants

Escoltar

La 13a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” bat el rècord d’inscrits amb 2.200 participants

La cursa forma part del calendari de la Federació Catalana d’Atletisme

El president de l’Institut d’Esports (IE), Ivan Pera, el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep M. Antentas i el col·laborador de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, Abel Garcia, ha presentat avui en roda de premsa la 13a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” i la 17a Marató Escolar que se celebraran el proper diumenge 5 de desembre.En aquesta edició es donaran cita atletes reconeguts com Maria Vasco, Txell Calduch, Hasna Bahom, Roger Roca i Jordi Escoriza. La cita esportiva de Mataró ha aconseguit enguany que les 1.800 inscripcions ofertades per internet a partir del 15 de novembre, a través de la pàgina www.mitjamataro.cat, s’esgotessin en 24 hores. El nombre d’inscripcions ha superat el de l’edició anterior amb prop d’un centenar més i s’ha arribat a la xifra rècord de 2.200 participants.


 

La Mitja Marató s’iniciarà a la plaça d’Espanya a les 10 h i la Marató Escolar 10 minuts més tard. La cursa té un recorregut de 21,097 quilòmetres i forma part del calendari de la Federació Catalana d'Atletisme. La prova és puntuable per a la V Challenge de Mitges Maratons del Gran premi de la Diputació de Barcelona i per a la lliga d'intern@utes 20. Tots els participants disposen del xip groc, un sistema informàtic de cronometratge.

 

La Mitja Marató està organitzada per l’IE, la Colla Maimakansu, el Centre Atlètic Laietània, el Grup d’Atletisme Lluïsos Mataró i el Grup Maratonià Mataró. La cursa està patrocinada per Procter&Gamble i Sunny Delight i compta amb la col·laboració de Caixa d’Estalvis Laietania, Voluntaris pel futur, Centre de teràpies manuals, Caldos Aneto, Beiersdorf, Trans Mataró Setradis, Bon Preu, DHL i Mebaline.

 

En aquesta edició de la Marató “Ciutat de Mataró” també s’organitza amb la secció de fotografia de la Unió Excursionista de Catalunya un concurs fotogràfic amb l’únic i principal motiu els diferents aspectes d’aquesta cursa.

 Els premis

 

Els participants a la cursa es divideixen en sis categories segons l'any de naixement i també hi ha una categoria per als atletes amb cadires de rodes i una altra pels disminuïts visuals. Els tres primers de cada categoria masculina i femenina rebran un trofeu així com els equips masculí i femení (5 corredors) i l'equip amb més corredors. Els premis en metàl·lic són de 500, 400, 300, 200 i 150 € per als primers classificats masculins i femenins de les cinc primeres categories.

Els participants que rebaixin el rècord de la prova, situat en 1 h 02 m 58 s per als homes (de Jacop Kiplagat) i 1 h 14 m i 33 s per a les dones (que té Txell Calduch), rebran un premi especial de 500 €. Els premis es lliuraran a les 12.30 h. A més tots els participants rebran un lot de productes de Procter&Gamble. L’any passat el guanyador en la categoria masculina va ser Kemboi Cosmers amb un temps d’1 h 6 m i 45 s i en categoria femenina la guanyadora va ser Beatrice Jepchumba amb un temps d’1 h 15 m i 25 s.

 

 

17a Marató Escolar

 

Aquesta cursa no competitiva va dirigida als alumnes d’entre 8 i 16 anys de les escoles. L’activitat es coordina entre l’IE i els responsables dels centres escolars que inscriuen i acompanyen els nens i nenes en aquesta cursa de tres quilòmetres. Al finalitzar, als participants se’ls hi donarà un obsequi recordatori i l’esmorzar.

 

 

Afectacions al trànsit

 

El recorregut de la Mitja Marató és: plaça d’Espanya (10.00 h), Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, passeig de Ramon Berenguer III, ronda del Cros, Camí del Mig, plaça de Manuel Serra i Xifra, Camí del Mig, carrer de Miquel Biada, carrer de Sant Benet, carrer de Sant Josep, La Riera, baixada de Santa Anna, Camí Ral, ronda de Joan d'Àustria, passeig del Callao-passeig Marítim, port de Mataró, passeig Marítim-passeig del Callao, carretera N-II direcció Girona fins a la rotonda de l'Experience i tornada, avinguda del Maresme, carretera N-II direcció Barcelona fins al carrer de Juan de la Cierva, avinguda d’Ernest Lluch, passeig de la Marina fins al carrer de Vilassar, passeig de la Marina, carrer de Cabrils, lateral de la carretera de Barcelona, carrer de Caldes d’Estrac, passeig de la Marina, avinguda d’Ernest Lluch, carrer de Juan de la Cierva, carretera N-II-avinguda del Maresme, ronda de Joan d'Austria, ronda de Miguel de Cervantes, ronda d’Alfons X el Savi i arribada a la plaça d’Espanya.

 

El recorregut de la Marató Escolar és: plaça d’Espanya (10.10 h), Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, passeig de Ramon Berenguer III, avinguda de la Gatassa, plaça de Manuel Serra i Xifra, ronda de Leopoldo O'Donnell, plaça de Granollers, Camí de la Geganta i plaça d’Espanya.

 

Quant a les afectacions al trànsit de la ciutat: a les 6.30 h es tallarà el trànsit a la plaça d’Espanya des del passeig de Carles Padrós i la ronda d’Alfons X el Savi. A les 7.30 h es completarà el tall al Camí de la Geganta i l’avinguda del Corregiment de Mataró, així com la ronda d’Alfons X el Savi (entre plaça d’Espanya i el carrer de l’Esplanada) fins a les 13 h aproximadament en què s’obrirà al trànsit.

 

A les 9.30 h quedarà tallat tot el recorregut, fins que passi la cursa. Només es podrà creuar els vials per on hi hagi el recorregut, però no circular per aquests. No es podrà sortir dels garatges ni dels aparcaments dels vials afectats mentre transcorri la cursa pel davant.

 

Pel que fa a les afectacions generals de la carretera N-II: quedarà tallada a la circulació entre la rotonda del Rengle i la rotonda de l’Experience, entre les 8.30 i les 13.30 h aproximadament. Els vehicles que surtin per la Porta Laietana seran desviats cap a la carretera N-II direcció Vilassar. S’habilitarà un carril de circulació sentit Barcelona entre la ronda de Joan d’Àustria i el carrer de Juan José Navarro, i entre el carrer de Sant Felicià i la ronda de Josep Irla.Entre les 8.30 i les 13.00 h, l’accés i la sortida al passeig Marítim i al Port només es podrà efectuar pel Cargol. Entre les 10 i les 11.15 h aproximadament no es podrà accedir ni sortir del Port ni del passeig Marítim. L’estacionament de l’estació de ferrocarril quedarà sense sortida, pel que s’ha de preveure enretirar el vehicle estacionat prèviament al tancament.Sobre les afectacions als aparcaments: entre les 7.30 i les 10 h, l’entrada a l’aparcament subterrani de la plaça de Granollers, només es podrà fer des de la plaça de Granollers. Entre les 10 h i fins que hagi transcorregut la Marató Escolar (aprox. 11.10 h), no es podrà ni accedir ni sortir. Entre les 7.30 h i fins que no hagi transcorregut la Marató Escolar, no es podrà accedir a l’aparcament del Parc Central, i l’única sortida serà per l’avinguda del Corregiment amunt.