Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 2a edició del concurs culinari “Del mercat a la taula” arriba als mercats de la plaça de Cuba i de la plaça Gran

Escoltar

La 2a edició del concurs culinari “Del mercat a la taula” arriba als mercats de la plaça de Cuba i de la plaça Gran

Es busquen receptes elaborades amb baix cost econòmic

Els mercats municipals de la plaça de Cuba i de la plaça Gran han posat en marxa la segona edició del concurs de receptes de cuina elaborades pels clients "Del mercat a la taula" organitzat per la Xarxa de Mercats Municipals de la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM). La principal novetat d’aquesta segona edició del concurs és que es pretén donar a conèixer receptes elaborades amb baix cost econòmic, sense que hagin de renunciar a un producte de qualitat, saludable i de proximitat.


Per participar en el concurs, que és obert a tots els clients del mercat, només cal emplenar la butlleta d'inscripció amb les dades personals i les de l'elaboració de la recepta per a quatre persones. Les receptes hauran de ser econòmiques, saludables i a l’abast de tothom. Hauran de ser plats arrelats a Mataró o que s’elaborin amb productes de la zona i els seus ingredients s'han de poder trobar al mateix mercat. La butlleta d'inscripció es pot descarregar a la www.diba.cat/delmercatalataula i es pot trobar també als mercats. Un cop emplenades, les butlletes s'hauran de lliurar abans del 29 de maig de 2010 a la bústia instal·lada a la plaça de Cuba o personalment a qualsevol de les parades del mercat de la plaça Gran.

 

Un jurat format per representats del mercat i de la ciutat, amb participació de cuiner/es de prestigi seleccionaran sis receptes finalistes entre totes les rebudes als dos mercats, i finalment n'escollirà dues de guanyadores entre aquestes sis. Els criteris per a l'elecció seran que les receptes facin referència a plats típics del municipi (o del territori) o que s’elaborin amb productes propis de la zona, que siguin receptes de baix cost, que els ingredients de les receptes es puguin trobar al mateix mercat i el valor gastronòmic i nutritiu de la recepta.Les sis receptes finalistes rebran un val de compra. Per la seva banda, els dos guanyadors rebran un trofeu exclusiu lliurat per l’Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona i una subscripció per un any a la revista CUINA.

 

Aquesta campanya finalitzarà el mes de gener de 2011 amb el lliurament gratuït, a través de les parades dels mercats, del segon llibre de receptes "Del mercat a la taula". Aquest llibre contindrà les receptes de baix cost de cada municipi guanyadores del concurs.

 

En l’anterior edició les receptes guanyadores de Mataró van ser conill amb vinagre de poma de Josefina Loshuertos Barberán i sèpia amb patates i pèsols de Yolanda Segarra Wecker.

La primera edició d'aquesta campanya es va desenvolupar l'any 2008 i va finalitzar amb l'edició d'un llibre amb les receptes premiades que, amb un tiratge de 900.000 exemplars, es va distribuir gratuïtament als usuaris del mercats municipals de Mataró.