Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa Capell, espai per a la sostenibilitat s’inaugura amb una matinal festiva

Escoltar

La Casa Capell, espai per a la sostenibilitat s’inaugura amb una matinal festiva

El nou equipament municipal disposa d’un programa d’activitats trimestral

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar demà la Casa Capell, espai per a la sostenibilitat. El nou equipament municipal es troba al passeig de l’Orfeó Mataroní del Parc Central. L’objectiu d’aquest espai és mostrar a la ciutadania els recursos i les opcions que hi ha per aconseguir una societat sostenible que no hipotequi el futur de les noves generacions.




La inauguració compta amb un seguit d’activitats que comencen a partir de les 10.30 hores amb una descoberta botànica pel Parc Central i un taller familiar d’elaboració d’instruments musicals amb materials reciclats. Abans de la inauguració oficial, prevista cap a les 12.00 hores, es farà una xocolatada elaborada amb productes de comerç just. Per últim, la ciutadania podrà conèixer l’edifici i el seu contingut amb una visita guiada a la Casa Capell, un edifici projectat i construït per l’arquitecte Jordi Capell i Casaramona entre els anys 1959 i 1960. Es tracta d’un dels primers exemples d’arquitectura del moviment modern existents a la ciutat. L’edifici està catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró amb nivell de protecció A, on s’inclou sota la denominació de Can Masjuan, antics propietaris del que fou el seu habitatge unifamiliar.

 

La rehabilitació de l’edifici ha tingut un cost de 463.154 € que ha anat a càrrec del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). L’assignació del nom es va resoldre mitjançant un decret d’Alcaldia de data 21 d’abril. Amb la decisió es vol honorar tant la figura de Jordi Capell i Casaramona, arquitecte mataroní que va projectar l’edifici, com la seva concepció arquitectònica basada en criteris del moviment modern i consonants amb l’arquitectura sostenible.

 

 

Serveis de la Casa Capell

 

La Casa Capell s’adreça a tota la ciutadania, les entitats, els centres educatius i les empreses de Mataró i els serveis que ofereix són d’informació i assessorament, activitats formatives i divulgatives i com a servei de documentació i recursos. L’horari habitual de la Casa Capell serà, a partir de l’11 de gener de 2011, de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 hores i els dijous de 17.00 a 21.00 hores.

 

 

Programació trimestral

 

La Casa Capell disposarà també d’una programació d’activitats estable que comença el primer trimestre de l’any 2011. Cada mes s’ofertarà una xerrada, es projectarà un documental i es farà una exposició sobre temes relacionats amb l’entorn natural, el consum responsable, les polítiques sostenibles i els recursos existents, entre d’altres.

 

Les xerrades que s’oferiran de gener a març són “Les accions de custòdia als Canons del Maresme”, “El dret dels pobles a la sobirania alimentària” i “Present i futur de l’agricultura de proximitat a Mataró”. Els documentals són “Un mar canviant”, “Tesoros descartados” i “La lluita alimentària”. Per últim, les exposicions que s’oferiran són “L’alguer de Mataró: 10 anys de seguiment”, “El Maresme, terra de rieres” i “La biodeversitat a Catalunya: el repte de la conservació”.