Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa de la Música Popular de Mataró celebra els cinc anys de la seva creació

Escoltar

La Casa de la Música Popular de Mataró celebra els cinc anys de la seva creació

Es farà una festa d’aniversari el dissabte 6 de març a la plaça de Santa Anna

El president de l’Institut d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i el director de la Casa de la Música Popular, Jordi Herreruela, han fet avui un repàs dels cinc anys transcorreguts des de la creació de la Casa de la Música Popular de Mataró i de les activitats que tindran lloc enguany. L’aniversari se celebrarà amb un festa el proper dissabte 6 de març a la plaça de Santa Anna.

 

La Casa de la Música Popular de Mataró és un projecte compartit per l’IMAC, l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya i la Sala Clap. La Casa de la Música és un conjunt d'activitats, programes i accions per tal de fer arribar la música a tothom.

 

Amb els anys aquest projecte ha crescut i ja són cinc les Cases de Música Popular existents a Catalunya (Girona-Salt, Manresa, l’Hospitalet i Terrassa) que han engegat un treball en xarxa per treballar conjuntament en la mateixa direcció i sumar forces.



Per tal de celebrar els cinc anys d’activitat, el dissabte 6 de març tindrà lloc a la plaça de Santa Anna, a partir de les 17 h, una festa on es presentarà la nova fanfàrria de Mataró The BrasVille Walkers. També es farà un taller d’instruments reciclats a càrrec del professor Acari Bertran. A la festa hi haurà la participació de la Batukada Jove Trukumkà formada per alumnes dels diferents instituts de la ciutat.





Cinc anys de la Casa de la Música Popular de Mataró

 

Des de la seva creació, s'ha treballat per consolidar aquest nou projecte cultural dedicat a la formació, creació, exhibició i difusió de la música popular a la ciutat. És un model pioner a Mataró, fruit del resultat de la reflexió sobre les experiències i les necessitats que es preveuen, mirant de donar resposta a les noves expressions musicals i d'oferir eines als creadors, i alhora obrir noves possibilitats al públic.



La Casa de la Música Popular ha creat, en aquest espai de temps, una programació estable de concerts de música moderna i el Cicle de Músiques Tranquil·les; i ha organitzat tallers, seminaris i masterclass, enfocats tant per a gent a nivell vocacional com a professionals del sector. També ha donat suport als artistes locals, consolidant un concert mensual de dos grups del Col·lectiu de Músics del Maresme, editant discs d'interès per a la ciutat i ajudant a la creació de grups com les dues batucades, la Trukumka formada per gent jove i la Tribukada formada per gent amb discapacitat, Gospel Sons o la Big Bang Jazz Maresme.



També ha apostat per audicions per a escoles, tant a nivell d'educació general complementant l'audició amb un treball lectiu previ, com audicions dels diversos centres formatius musicals de la ciutat. Un altre espai que s'ha consolidat ha estat els Discconcerts, amb la intenció d'oferir un espai de lleure a les persones amb discapacitat. A nivell infantil i juvenil, s'ha iniciat un cicle de concerts per als més menuts, així com també la iniciativa Musiquetes per la Bressolarealitzada a les escoles de primària.

 

Pel que fa a les dades més globals, s’han programat més de 500 concerts, un 80% de grups catalans (i d’aquests un 50% de grups locals). En total, més de 50.000 persones han assistit a algun dels concerts.

 

 

Programació de 2010

 

El 2010, la Casa de la Música Popular de Mataró continua apostant per acostar la música a tothom. Ja s'ha iniciat l'edició d'enguany del Cicle de Músiques Tranquil·les, s'han programat les audicions de Mataró al compàs de la rumba, s’inicien nous tallers, com ara el del Pandeiro, s'organitzaran masterclass dedicades al tabal, flabiol, la utilització de pedals o sobre tècniques de veu.

 

Una de les novetats importants d’aquest any és la creació de la fanfàrria local, The BrassVille Walkers. Continua, també, la programació estable de concerts de música moderna, els Bancs Proves, els Discconcerts, activitats relacionades amb el hip hop com ara la batalla dels Mc's, els concerts infantils, el suport a entitats, entre d’altres activitats.