Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orients comptarà amb 15 carrosses i uns 600 participants

Escoltar

La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orients comptarà amb 15 carrosses i uns 600 participants

Els infants de la ciutat podran entregar les cartes el 2 de gener al Parc CentralLa ciutat de Mataró ho té tot a punt per rebre els Missatgers Reials i la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orients. L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), treballa perquè la comitiva reial disposi de tots els elements necessaris perquè la nit més màgica se celebri amb normalitat.
Els tres Missatgers Reials arribaran el proper diumenge 2 de gener, a les 12.00 h, al Parc Central a cavall on seran rebuts per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l’IMAC, Sergi Penedès. Enviats pels Reis d’Orient, els Missatgers Reials recolliran les cartes dels infants de la ciutat el mateix dia 2 al matí i a la tarda, des de les 17 a les 19 h. La banda de l’Escola de Música Municipal de Mataró posarà música a la jornada.


 

Com a novetat, l’IMAC, amb la col·laboració del Gremi d’Instal·ladors del Maresme i la botiga Pedra, paper, tisora, ha editat 7.000 cartes perquè els nens de la ciutat puguin escriure els seus desitjos i peticions.

 

 

15 carrosses i 600 persones a la Cavalcada dels Reis

 

La cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient es farà el dia 5 de gener, a partir de les 17.30 h. Estarà formada per un grup d’unes 600 persones que formen part de les comparses d’entitats de la ciutat i de les 15 carrosses que cada any formen la comitiva oficial dels tres Reis. Està previst repartir 2.500 kg de caramels sense gluten i, com novetat, sense colorants artificials.

 

El recorregut serà: sortida des de la plaça de Puerto Rico, ronda d’Alfons X el Savi, plaça d’Espanya, camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna i La Riera fins a l’Ajuntament. Des de l’Ajuntament, els Reis d’Orient faran els seus discursos.

 

Els Reis es dirigiran als nens i nenes des del balcó de La Riera, on també s’instal·larà una pantalla gegant per poder seguir els parlaments. Com en els darrers tres anys, en la retransmissió de la pantalla hi haurà un intèrpret que traduirà els discursos dels Reis al llenguatge de signes per a sordmuds.

 

El temps estimat del pas del capdavant de la cavalcada, que pot variar en funció de les condicions meteorològiques, de la gent participant de la cavalcada i dels espectadors, és el següent:

 

17.30 h: sortida des de la plaça de Puerto Rico

18.00 h: Parc Central

18.30 h: plaça de Granollers

19.00 h: plaça d’Alexander Fleming

19.30 h: plaça de Santa Anna

19.40 h: Ajuntament.

 

Com cada any, l’IMAC ha elaborat un Pla Específic Municipal per a la Cavalcada 2011 i a l’edifici de Via Pública, situat a la plaça de Granollers, hi haurà instal·lat un centre de comandament d’emergències i comunicacions.