Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació de Barcelona premia el Tub Verd com a millor iniciativa local d’estalvi d’energia

Escoltar

La Diputació de Barcelona premia el Tub Verd com a millor iniciativa local d’estalvi d’energia

Aquest sistema d'eficiència energètica estalvia un 69 % les emissions de CO²

El Tub Verd, la xarxa urbana de distribució de calor i fred de Mataró i que gestiona Mataró Energia Sostenible (MESSA), va rebre ahir al vespre el Premi com a Millor iniciativa local d’estalvi d’energia 2009 de la Diputació de Barcelona pel projecte del Tub Verd. Aquest guardó ha estat compartit amb l’Ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat per l’actuació energètica duta a terme en la rehabilitació de la masia de Can Riera.




L’acte de lliurament de la 6a edició dels Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona es va celebrar ahir dimecres a les 19 h a la Sala Tarafa de Granollers i va estar encapçalat pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el diputat de Medi Ambient i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.


 

Els Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona es vénen convocant des de l’any 2004 amb l’objectiu de distingir aquelles actuacions que els ajuntaments i agents socials porten a terme en matèria d’estalvi d’aigua i d’eficiència energètica, així com el foment de les energies renovables. Enguany s’han presentat 39 projectes -13 en matèria d’estalvi d’aigua i 26 en estalvi energètic-.

 

El Premi Millor iniciativa d’estalvi d’energia està dividit en 3 categories, en funció al número d’habitants de la ciutat que opta al premi. Així, Mataró ha estat guardonat, juntament amb l’Hospitalet del Llobregat, en la categoria C, corresponent a municipis de més de 50.000 habitants, i dotat en 6.000 €. També optaven al premi el Consell Comarcal d'Osona, el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs, Granollers, Sabadell i Vilanova i la Geltrú.

 

Es tracta del segon premi que rep Mataró, doncs a l’edició de 2008 la Diputació de Barcelona ja va premiar Aigües de Mataró com a millor iniciativa local d'estalvi d'aigua pel projecte “La gestió eficient com a fonament en la sostenibilitat de l’aigua a la ciutat de Mataró”.

 



L'estalvi energètic del Tub Verd

 

Actualment el Tub Verd subministra 8.159.000 kWh l'any d'energia que representa un estalvi net de 7.263.417 kWh l'any de gas natural. El Tub Verd, en comparació amb les calderes convencionals substituïdes, representa un estalvi del 69% en les emissions de CO2, és a dir, 1.272 t de CO2 l'any.

 

Amb el desenvolupament actual el Tub Verd serveix a 14 equipaments de la ciutat de Mataró que comptabilitzen 145.000 usuaris. L'extensió del projecte cap al front de mar, ja iniciada, permetrà doblar pràcticament la xarxa anual de canonades i usuaris del Tub Verd.