Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Federació Espanyola de Municipis premia el Tub Verd per la seva aposta en favor del clima

Escoltar

La Federació Espanyola de Municipis premia el Tub Verd per la seva aposta en favor del clima

El guardó incentiva les bones pràctiques locals en l'àmbit de la sostenibilitat

El Tub Verd, la xarxa urbana de distribució de calor i fred de Mataró gestionada per Mataró Energia Sostenible (MESSA), ha rebut aquest matí el premi a les bones pràctiques locals pel clima, dins la categoria “eco-innovació”, atorgat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), a través de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima. L’acte de lliurament s’ha celebrat aquest matí a la ciutat de Vigo, i ha comptat amb la presència de la presidenta de MESSA i regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Quiteria Guirao.


 

La tercera edició del Premi a les Bones Pràctiques tenen per objectiu fer un reconeixement als projectes locals que ajuden a frenar el canvi climàtic. A més del Tub Verd de Mataró a la categoria d’eco-innovació, enguany també s’han premiat els ajuntaments de Lleó (mobilitat), Pamplona (ordenació del territori, urbanisme i edificació) i 4 ajuntaments de la província de Pontevedra a la categoria d’energia.

 

L’alcalde de Vigo, Abel Caballero, i la secretària d’Estat de Canvi Climàtic del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Teresa Ribera, han lliurat els premis en el transcurs de la VI Assemblea de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima de la FEMP.

 

 

L'estalvi energètic del Tub Verd

 

Actualment el Tub Verd subministra 8.159.000 kWh l'any d'energia que representa un estalvi net de 7.263.417 kWh l'any de gas natural. El Tub Verd, en comparació amb les calderes convencionals substituïdes, representa un estalvi del 69 % en les emissions de CO2, és a dir, 1.272 t de CO2 l'any.

 

Amb el desenvolupament actual el Tub Verd serveix a 18 equipaments de la ciutat de Mataró que comptabilitzen més de 145.000 usuaris. L'extensió del projecte cap al front de mar, ja en funcionament, permet doblar pràcticament la xarxa anual de canonades i usuaris del Tub Verd, amb el que ja es compta amb 23,5 quilòmetres de Tub Verd a Mataró.