Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat cedirà a l’Ajuntament la titularitat de dos trams de la carretera B-40 després de fer obres de millora

Escoltar

La Generalitat cedirà a l’Ajuntament la titularitat de dos trams de la carretera B-40 després de fer obres de millora

Els treballs han començat avui i poden comportar restriccions de trànsit

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat avui obres de millora en dos trams de la carretera B-40 al seu pas per Mataró que, un cop enllestits els treballs, passaran a ser de titularitat municipal. Les obres compten amb un pressupost de prop de 800.000 euros i poden comportar restriccions de trànsit en un període de quatre mesos.

 

Els treballs permetran millorar l’estat del paviment de la carretera en dos trams que sumen 1,7 quilòmetres. Així mateix, s’efectuaran actuacions complementàries de millora dels elements de drenatge, pantalles acústiques, sistemes de contenció de vehicles i senyalització horitzontal i vertical.

 

Aquestes tasques podran comportar restriccions de trànsit fins a l’agost vinent. En aquest sentit, cal distingir els trams següents:

 

- A la Via Sèrgia, de la rotonda del Rengle fins al carrer de la Bobinadora, l’execució de les obres comportarà la reducció de dos a un carril per sentit de la circulació. Els treballs es desenvoluparan de dilluns a dijous, de 8 a 20 hores, i els divendres, de 8 a 14 hores. Aquest tram té una longitud d’uns 500 metres.

 

- En el tram de la rotonda del Mas Costabella fins a l’enllaç amb la C-32, les restriccions a la calçada consistiran, segons el desenvolupament de l’obra, en el tancament d’un dels dos carrils, de manera que es donarà pas alternatiu pel carril que quedi lliure. Les afectacions a la calçada es produiran en la franja horària entre les 21 i les 6 hores, de la nit de diumenge a dilluns a la nit de dijous a divendres. Aquest tram té una longitud d’1,2 quilòmetres.

 

 

Traspàs de la titularitat

 

L’Ajuntament de Mataró i el DPTOP van signar el mes passat un conveni de col·laboració en relació a la millora i el traspàs de la titularitat d’aquests dos trams de la B-40, que han perdut la funcionalitat de carretera i han adquirit la condició de xarxa viària municipal. Per aquest motiu, un cop executades les obres de millora el DPTOP cedirà a l’Ajuntament els trams afectats.