Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ministra de Ciència i Innovació inaugura la nova seu i anuncia nous ajuts al parc TecnoCampus Mataró-Maresme

Escoltar

La ministra de Ciència i Innovació inaugura la nova seu i anuncia nous ajuts al parc TecnoCampus Mataró-Maresme

Més de 500 persones van assistir a l'acte d'inauguració



La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia; l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, van inaugurar ahir 3 de novembre la nova seu del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, ubicada a l’avinguda d’Ernest Lluch, a tocar de la rotonda de Laia l’Arquera.



Les instal·lacions, obra del prestigiós arquitecte Oriol Bohigas i l’equip d’MBM Arquitectes, han representat una inversió de 52 milions d’euros, del quals 20,5 milions provenen de préstecs preferents a un baix interés del ministeri de Ciència i Innovació. Cristina Garmendia va aprofitar l’acte d’inauguració per anunciar que per al 2010 l’aportació del ministeri al projecte serà de 6,5 milions d’euros, que se sumen als 14 milions concedits en anys anteriors. D’aquesta manera, el finançament del parc pel que fa a les obres de la nova seu queda completat.



Des que al febrer del 2007 es va col·locar la primera pedra del parc, les obres de la nova seu han avançat paral·lelament a la consolidació de les bases del projecte. Així, en aquest període es va inaugurar la seu provisional del parc a l’edifici de Vallveric (TCM 1.0) i les dues escoles universitàries que ja existien a la ciutat (EUM i EUPMT) van integrar-se a la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, encarregada de la gestió del parc.



En el camp universitari s’ha posat en marxa un nou centre (l’Escola Superior de Ciències de la Salut) i s’ha engegat el projecte de la preincubadora de talent per estimular els universitaris a crear un negoci. L’edifici universitari del parc uneix ara aquests centres en un mateix espai que es completa amb el centre tecnològic CETEMMSA, membre de la xarxa Tecnio, que es trasllada des de l’actual seu del centre de Mataró.



La nova seu del parc consta així mateix de dues torres per a serveis de suport a la creació d’empreses, la incubadora (amb 14 empreses) i empreses allotjades (un total de 40 estan ja instal·lades o en procés d’instal•lació, i ocupen prop d’un 60% dels espais disponibles); el centre de congressos (amb sales de reunions, un foyer i un auditori amb capacitat per a 347 persones); i un aparcament de 468 places per a cotxes i 24 per a motos.



Les obres de la nova seu del parc les ha gestionat PUMSA per encàrrec de l’EPE Parc TecnoCampus Mataró, l’empresa pública empresarial creada per l’Ajuntament de Mataró per posar en marxa el projecte, que va arrencar fa més de 10 anys com a aposta estratègica per a l’economia de la ciutat.