Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ministra de Ciència i Innovació inaugurarà el 21 d’octubre el parc TecnoCampus Mataró-Maresme

Escoltar

La ministra de Ciència i Innovació inaugurarà el 21 d’octubre el parc TecnoCampus Mataró-Maresme



El proper 21 d’octubre, a les 16.30 h, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i l’alcalde, Joan Antoni Baron, inauguraran el parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM). Les noves instal·lacions del parc, ubicades en el front marítim de Mataró, són en una de les principals entrades de la ciutat, a tocar de la rotonda de la Laia l’Arquera (avinguda d’Ernest Lluch, s/n). L’arquitecte Oriol Bohigas i el seu equip són els autors del projecte, que consta d’uns 44.000 m² distribuïts en diversos espais.




Per al finançament del parc TCM, impulsat per l’Ajuntament de Mataró, s’ha disposat del suport de diverses administracions, molt especialment la de l’Estat. La inversió global ha estat de 52 milions d’euros, dels quals 14 els ha aportat el Ministeri de Ciència i Innovació a través de préstecs preferents.

 

La nova seu del TCM al Rengle consta, per una banda, de dues torres destinades a empreses basades en el coneixement, la Fundació TIC Salut, la incubadora d’empreses innovadores i un centre de congressos. Per altra banda, el TecnoCampus disposa d’un edifici universitari que es configura com un autèntic campus davant del mar, i que és la seu de tres centres universitaris: dos adscrits a la Universitat Pompeu Fabra (l’Escola Universitària del Maresme i l’Escola Superior de Ciències de la Salut) i un adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (l’Escola Universitària Politècnica de Mataró).

 

El centre tecnològic CETEMMSA, que realitza recerca aplicada de materials i dispositius intel·ligents,tindrà igualment la seva seu en el parc, on actualment ja hi ha grups de recerca i transferència centrats en: biometria, TIC i salut, acústica aplicada a l’ecologia urbana, TIC’s aplicades a solucions per a persones amb disminucions psíquiques o físiques, electrònica de potència, audiovisuals i turisme.