Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Muralla de Sant Llorenç tindrà contenidors soterrats i l’Ajuntament amplia cinc àrees més de recollida al centre

Escoltar

La Muralla de Sant Llorenç tindrà contenidors soterrats i l’Ajuntament amplia cinc àrees més de recollida al centre

Un grup de contenidors es trasllada a La Riera amb la Muralla dels Genovesos

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament comença aquesta setmana els treballs d’adaptació i ampliació de cinc àrees soterrades de recollida de residus sòlids urbans (RSU) instal·lades al centre històric, i la instal·lació d’un nou grup de contenidors soterrats a la Muralla de Sant Llorenç. El projecte s’executarà amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

Està previst que les obres estiguin enllestides en 4 mesos. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Nietos de García Cano, SL per un pressupost d’execució de 313.850,38 € (IVA inclòs).

 

Les cinc àrees de contenidors soterrats ja existents s’adaptaran a les noves formes de gestió de la recollida dels residus sòlids urbans per fer-les més eficients. Les actuacions consisteixen en desballestar-les i procedir a l’ampliació dels fossars, ja que actualment cada àrea té només 3 contenidors i haurà d’encabir dos més per cobrir totes les fraccions de recollida selectiva que són 5 (envasos, paper i cartró, fracció orgànica, vidre i rebuig). Després d’ampliar els fossars s’instal·laran els nous contenidors.

 

Les àrees que s’ampliaran són:

 

- La Riera, prop del carrer Nou

- La Riera, prop d’El Carreró

- Plaça de Santa Maria

- Carrer de Can Xammar

- l’àrea instal·lada a La Riera, prop del carrer de Bonaire, que s’amplia i es trasllada uns metres fins a la Muralla dels Genovesos.

 

Pel que fa l’àrea de nova creació, permetrà substituir els contenidors de superfície de la Muralla de Sant Llorenç. En aquest cas les obres consisteixen en l’excavació del fossar i la instal·lació dels 5 nous contenidors soterrats.