Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La música en directe i la dansa de Tapeplas encenten la tercera temporada Butaka Mataró

Escoltar

La música en directe i la dansa de Tapeplas encenten la tercera temporada Butaka Mataró

Les companyies participants també faran accions als instituts de la ciutat

La tercera temporada de la iniciativa Butaka comença l’1 de maig amb l’espectacle “Epic” de Tapeplas i clourà el 15 de maig amb un espectacle al carrer i amb la representació de “Romeo + Julieta” de la companyia D’Block The On Stage Company. En aquesta edició es podrà veure tap dance, dansa i hip hop.


 

El projecte Butaka té com a finalitat apropar el món de les arts escèniques al joves, a més de crear un ambient favorable per a la creació i consolidació de nous públics arreu del territori i que els joves entrin i s'habituïn a estar en centres culturals i fins i tot que aquests esdevinguin espais de trobada.

 

 

Programa Butaka 2010

 

La companyia Tapeplas serà l’encarregada d’arrencar la temporada butakera amb l’espectacle “Epic”, una combinació de tap dance, música en directe i dansa. Dirigit per Sharon Lavi, autor de “Boombach”, aquest espectacle és una gran producció amb 14 ballarins i músics en directe que es va estrenar al Mercat de les Flors. L’espectacle tindrà lloc l’1 de maig al Teatre Monumental a les 20 h. L’entrada val 6 €.

 

“Epic” és la història d’un viatge, d’un encreuament entre Orient i Occident on bandes sonores originals i versàtils es barregen amb un llenguatge coreogràfic innovador i visual.

 

La primavera butakera es clourà el dia 15 de maig i per partida doble amb un espectacle de carrer i un al teatre. A les 18.30 h des de la plaça Santa Anna cinc gurús contemporanis tocats per la música portaran la gent fins al Teatre Monumental amb l’espectacle “Residual Gurus”. La companyia Karam presenta un espectacle divertit amb ritmes orientals, sonoritat electrònica i instruments originals.

 

Un cop al teatre, a les 20 h serà hora de veure l’espectacle “Romeo + Julieta” de la companyia D’Block The On Stage Company. 415 anys després aquesta companyia mataronina de dansa urbana reinterpreta el clàssic de Shakespeare i trasllada el conflicte a l’actualitat. És per això que l’odi entre les famílies Montesco i Capuleto es converteix en un enfrontament entre dues bandes de carrer. Es tracta d’un espectacle que va fer temporada a Barcelona i que compta amb 15 ballarins i 9 membres del cor Gospel Viu!

 

A més dels espectacles, les companyies que participen dins el projecte Butaka fan accions de creació de nous públics als instituts públics de Mataró. Tapeplas anirà als centres educatius a mostrar l’estil tap dance a les classes d’educació física els dies 27 i 29 d’abril i D’Block The On Stage Company anirà els dies 11, 12 i 14 de maig a ballar als instituts durant les hores del pati. Amb aquestes accions s’acosten les arts escèniques als joves, mostrant-los un fragment del que podran veure després al teatre.

 

Butaka Mataró compta una vegada més amb la col·laboració dels butakers, joves implicats en el projecte que en fan d’ambaixadors i participen en les tasques de promoció dels espectacles.