Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nau central de la fàbrica Cabot i Barba acollirà els Serveis Territorials del Departament d’Educació

Escoltar

La nau central de la fàbrica Cabot i Barba acollirà els Serveis Territorials del Departament d’Educació

El Ple aprova provisionalment el Pla especial d’assignació d’ús de l’equipament

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir provisionalment el Pla especial d’assignació d’ús a la nau central de la fàbrica Cabot i Barba, ubicada al carrer de Cosme Churruca. El document preveu assignar a l’equipament us ús administratiu per poder ubicar els Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

El pla d’usos va ser aprovat inicialment al febrer per la Junta de Govern i durant el termini d’exposició pública no s’ha presentat cap al·legació.

 

La nau, que es troba actualment sense ús, és de titularitat municipal i es va obtenir per cessió en el desenvolupament urbanístic de l’àmbit. Durant el 2009 s’han fet obres de rehabilitació de les façanes, la coberta i el nucli de comunicacions mitjançant els ajuts del Fons Estatal d’Inversió Local, com a primera fase de la intervenció necessària.

 

Els Serveis Territorials del Departament d’Educació estan situats des d’abril de 2008 provisionalment a l’edifici del Cafè de Mar. Aquest espai, però, resulta insuficient per dur a terme el servei, que atén una població de gairebé 800.000 habitants, amb 74 municipis, 333 escoles, 130 instituts i uns 120.000 alumnes. El trasllat a la nova seu permetrà garantir un espai més ajustat a les necessitats, tot millorant les gestions educatives, administratives i organitzatives.