Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit amb Visió premia el món de l’empresa i l’emprenedoria en una cerimònia amb 220 assistents

Escoltar

La Nit amb Visió premia el món de l’empresa i l’emprenedoria en una cerimònia amb 220 assistents

La ubicació, els Premis FAGEM i el rècord de candidatures les principals novetats



L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM), Alícia Romero, van presidir ahir una nova edició de la Nit amb Visió. La cerimònia va tenir lloc per primer cop a l’auditori del Centre de Congressos del parc TecnoCampus Mataró-Maresme.




La Nit amb Visió, organitzada per l’IMPEM, és una trobada anual que reuneix persones vinculades al món de l’empresa i l’emprenedoria i durant la qual es fa entrega de diversos premis i reconeixements relacionats amb l’empresa, l’emprenedoria i la innovació tecnològica. Enguany, la Nit amb Visió s’emmarcava en el Fòrum Innova 360º que organitza TecnoCampus.



Entre les novetats d’aquesta edició, a més de la nova ubicació, van destacar els nous premis FAGEM. Amb ells la Federació d’Associacions i Gremis del Maresme premia la trajectòria empresarial i homenatja la trajectòria d’un empresari.



En aquesta edició es van atorgar, també per primer cop, els reconeixements de Bones Pràctiques de Cooperació Empresarial a 15 empreses. 



Per últim, com ja és habitual, durant l’acte es van lliurar els Premis Cre@tic en la seva 10a edició i també els guardons que concedeix l’IMPEM a la Responsabilitat Social Organitzativa (RSO) en la seva 5a edició.



Els nous reconeixements i l’alt nombre de projectes que es van presentar als Cre@tic van fer que en aquesta edició hi hagués un rècord de candidatures presentades als diversos guardons.

 



Premis Fagem



La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, va fer entrega del Premi a la Trajectòria Empresarial.

Aquest guardó homenatja un empresari que ha aconseguit distingir la seva empresa es distingeixi en la contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. El guanyador de la primera edició d’aquests premis va ser Ramon Bagó, president del Grup SERHS.

 

Per la seva banda, Manel Claramunt va ser homenatjat per la FAGEM pels seus gairebé 60 anys al capdavant de la barberia Claramunt. Compromès amb el sector de la perruqueria, Claramunt ha estat molts anys president del Gremi de Perruquers i membre actiu de la junta de la FAGEM.





Premis Cre@tic

 

Com ja és tradicional, la Nit amb Visió va ser el marc per donar a conèixer els guanyadors dels Premis Cre@tic. Aquests guardons reconeixen les millors iniciatives empresarials en l’àmbit de les tecnologies i la innovació.



31 projectes, xifra rècord fins ara, s’havien presentat a la 10a edició d’aquests guardons organitzats per la Fundació TCM amb la col·laboració de l’IMPEM, la Diputació de Barcelona, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, ACC10, el Programa Innova de la Universitat Politècnica de Catalunya, l’associació Gentic, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i Caixa Laietana.



Els projecte guanyador -premiat amb 9.000 €, un any d’estada a la incubadora del TCM i el disseny i desenvolupament de la web corporativa- va ser Fundació Cyborg de Neil Harbisson i Moon Rivas.



Fundació Cyborg  promou l’ús de la cibernètica per millorar les condicions humanes. El jurat ha destacat, a més del seu component social, la gran innovació tecnològica del projecte, molt lligat amb els grups d’investigació del TecnoCampus.

 

El segon classificat -premiat amb 1.000 €, un any d’estada a la incubadora i el desenvolupament d’una campanya de màrqueting electrònic- va ser Modpow, un disseny de xarxes de sensors sense fils per al sector agrícola presentat per Vicent Ferrándiz, Àlex Roca, Àlex Sala i Jordi Barceló.



Alsimia, promogut per Jordi Ricart, Hernán di Paqua i Joaquim Barris, va assolir el tercer premi. Aquest projecte de consultoria matemàtica que ofereix serveis de millora a l’eficiència en els processos de negoci de les empreses, va obtenir un any d’estada gratuïta a la incubadora i l’allotjament de la web corporativa durant un any.

 

Finalment, Dolores Entertainment, promogut per Daniel Navarrro, va emportar-se, d’entre els 5 projectes presentats, l’accèssit al millor projecte Llavor TecnoCampus Mataró-Maresme, dotat amb 600 € pel seu projecte de creació de videojocs per Iphone.

 

Aquest accèssit, dotat amb 600 euros, es va crear l’any passat i obre la possibilitat de participar a alumnes de les dues escoles universitàries, tant l’Escola Universitària Politècnica de Mataró com de l’Escola Universitària del Maresme, que hagin desenvolupat el seu projecte empresarial en el marc del CUB, la preincubadora de talent del TCM, durant el curs acadèmic 2009-2010.

 



Reconeixements a la Responsabilitat Social Organitzativa



Durant l’acte l’IMPEM va reconèixer 11 empreses amb el guardó de Responsabilitat Social Organitzativa (RSO) per les seves bones pràctiques en el terreny de la igualtat d’oportunitats dels seus treballadors i treballadores.



L’RSO és una oportunitat per millorar la gestió empresarial i esdevenir més competitius en un mercat cada vegada més global, especialment en moments amb una conjuntura econòmica desfavorable.

 

Els premiats han estat Aigües de Mataró, Automóviles Energía, Bar Restaurant La Piscina, Capgròs, Del Blanch/ Electrodomèstics Marmiq, Escola Pia Santa Anna, Macedònia SCP, Mataró Audiovisual, Mediaresponsable, Pere Cabot Serveis de l’Automòbil, SL i Saned.

 

Aquestes empreses apareixen en un llibre de recull de bones pràctiques, que enguany arriba a la 5a edició. Elaborat per l’IMPEM, la compilació té com a objectiu la difusió de les accions d’RSO de les empreses del nostre territori.

 

 

Bones Pràctiques de Cooperació Empresarial



Una altra de les novetats són els reconeixements amb què l’IMPEM ha volgut distingir 15 empreses per les Bones Pràctiques de Cooperació Empresarial. La cooperació és una opció a l’abast de les pimes per afrontar amb més garanties d’èxit els reptes empresarials.



El projecte www.larueprivee.com engegat per un grup d’empreses del sector comerç i una del sector de les TIC -Insitu, Nins, Pell Tolrà, Pepa Pagès, Picón Prats, Rosita, Saterra Joiers i Ximenes Òptics- va ser reconegut per la creació d’una plataforma virtual especialitzada en la venda d’estocs de productes.

 

Per la seva banda, les pimes del sector de les TIC Bambuc, Quintana Consultoria Informàtica, Rexelbit i Zen Programari Lliure, creadores de milloravisible.net, van rebre el reconeixement per compartir experiències de gestió i consolidar una oferta de serveis conjunta.

 

Finalment, per la creació d’un servei d’exportació conjunt amb una cooperativa de serveis es va reconèixer el grup d’empreses del sector tèxtil i de la salut format per: Lidermed, Medicare System i Belaggio.