Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local agilita la gestió d’infraccions de diferents ordenances municipals

Escoltar

La Policia Local agilita la gestió d’infraccions de diferents ordenances municipals

Es fa a través de les Assistents Digitals Personals (PDA)

L’Ajuntament ha implantat una millora tecnològica que permet a la Policia Local gestionar d’una manera més eficaç i eficient les denúncies per infraccions de diferents ordenances municipals.


 

El nou sistema, basat en un software desenvolupat per una empresa externa, permet als agents gestionar no només les denúncies de trànsit, com es feia fins ara, sinó també denúncies per infracció a diferents normatives. Les infraccions incorporades a l’aplicació són les relatives a l’Ordenança de Civisme, Ordenança de Via Pública, Ordenança de Tinença d’Animals Domèstics, la Llei de Gossos Perillosos i la Llei de Regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives.

 

Amb aquest nou sistema els agents poden gestionar les infraccions observades utilitzant dispositius mòbils o PDA, el que permet agilitar la gravació de les denúncies d’infraccions, que un cop formulades entren directament en el sistema informàtic de l’òrgan competent per a tramitar-les, incrementant la capacitat de resposta de la Policia Local.

 

Així mateix, l’aplicatiu permet incloure informació i fotografies “in situ” associades als expedients, el que suposa un avanç important respecte a la gestió tradicional i garanteix unes actuacions més àgils, redueix els temps requerits amb un major grau d’eficiència i obre la possibilitat d‘imprimir directament les denúncies mitjançant impressores portàtils.

 

Aquesta millora tecnològica dóna un millor servei al ciutadà, per l’agilitat en la tramitació de les denúncies i per la major seguretat jurídica que incorpora.

 

El nou sistema forma part de les inversions de 2009 i s’ha desenvolupat durant el 2009 i el primer semestre de 2010. La seva implantació ha tingut lloc durant aquest mes de novembre després d’un període de proves. La inversió feta ha estat de 43.521 € i s'ha adjudicat a l'empresa Delaware.