Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La restauració de la Basílica de Santa Maria continua amb la millora de les teulades de Sant Joan i Sant Josep

Escoltar

La restauració de la Basílica de Santa Maria continua amb la millora de les teulades de Sant Joan i Sant Josep

Caixa Laietana, la Basílica de Santa Maria i l’Ajuntament han signat un conveni

L’alcalde, Joan Antoni Baron; el president de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau; i el rector de la Parròquia de Santa Maria de Mataró, Mn. Joan Barat, han signat avui un conveni de col·laboració pels treballs de restauració de la Basílica de Santa Maria. En concret es tracta d’una nova actuació a les teulades i terrats de la Capella de Sant Joan i les cobertes de Sant Josep.
El conveni determina que la parròquia de Santa Maria rebrà 100.000 € dels quals 50.000 € els aporta Caixa Laietana i l’Ajuntament de Mataró els 50.000 € restants. La parròquia de Santa Maria es compromet a realitzar les obres i intervencions d’aquest projecte que inclou treballs del ram de paleta a les teulades i terrats de la Capella de Sant Joan i les cobertes de Sant Josep. La vigència del conveni finalitzarà el 30 de juny de 2011.

 

 

Pla Director de Restauració de la Basílica de Santa Maria

 

La parròquia de Santa Maria va encarregar l’any 2001 un Pla director de Restauració a través de la campanya “Mataró restaura Santa Maria”. D’aquest document ja s’han executat les tres primeres fases previstes. Per la seva banda, l’Ajuntament va adoptar, en el Ple de setembre de 2005, una resolució segons la qual es comprometia a cercar els recursos necessaris per finançar i executar la rehabilitació d’aquest edifici que forma part del Patrimoni arquitectònic, històric i artístic de la ciutat i és està declarat com Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 1998.

 

Des de l’acord del Ple de 2005, l’Ajuntament, amb la col·laboració d’altres administracions públiques, coordina els treballs de restauració de la basílica de Santa Maria que promou la parròquia de Santa Maria d’acord amb el Projecte bàsic i d’execució, i estudi de seguretat i salut de les obres de restauració. També es va constituir una comissió per fer el seguiment de les obres de millora i reforma.

 

Entre el 2007 i el 2009, prèvies prospeccions arqueològiques a l’interior del temple, s’han executat els treballs corresponents a tres etapes de les fases 4a i 5a del projecte de restauració. Les intervencions han permès racionalitzar el traçat de les línies elèctriques generals, refer la coberta i la cúpula de les capelles de Sant Josep i, parcialment, la de la Capella de Sant Joan amb la millora dels accessos.