Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de l’Energia aplega a Mataró diferents activitats de sensibilització contra el canvi climàtic

Escoltar

La Setmana de l’Energia aplega a Mataró diferents activitats de sensibilització contra el canvi climàtic

 

Mataró és un dels municipis europeus que, del 22 al 26 de març, celebraran la Setmana de l’Energia. El programa previst inclou activitats de sensibilització per a les escoles i també xerrades i una exposició d’accés lliure a tota la ciutadania.

 

La Setmana d’Energia Sostenible de la Unió Europea és un esdeveniment de referència a Europa en relació a la sostenibilitat. Els municipis que, com Mataró, han signat el Pacte d’Alcaldes per una energia sostenible local impulsat per la Diputació de Barcelona es van comprometre a organitzar actes amb motiu de la Setmana de l’Energia, com una de les accions de sensibilització ciutadana contra el canvi climàtic.

 

Les activitats programades són les següents:

 

 

Activitats d’accés lliure

 

Presentació de l’Informe de Conjuntura Socioeconòmica de Mataró

L’informe inclou un monogràfic sobre el “Pla de Lluita contra el canvi climàtic – Agenda 21 de Mataró” elaborat des del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Mataró.

En el decurs de l’acte intervindrà el senyor Jordi Bigues, periodista i ecologista, que tractarà el tema: "Mataró X un Bon Clima. Canvi climàtic, consum sostenible i bones pràctiques per a l’economia local".

Dia 22 de març, a les 19 h, a la sala d’actes de Can Palauet (c. d’en Palau, 32).

 

Xerrada-Taller: “A casa, contra el canvi climàtic”

Aquesta activitat dóna a conèixer algunes receptes senzilles per estalviar energia a casa, reduir les factures del gas i l’electricitat i, sobretot, per fer servir l’energia d’una forma més eficient i reduir les emissions de CO2 que contribueixen al canvi climàtic. Adreçada al públic general de totes les edats, l’activitat combina els formats de xerrada i taller, i permet la mesura del consum elèctric d’alguns electrodomèstics, la visualització de kits d’energies renovables i la manipulació d’elements com ara bombetes de baix consum.

Dia 24 de març, a les 19 h, a la sala d’actes del Centre Cívic Pla d’en Boet (c. de Juan Sebastián Elcano, 6).

 

Exposició: “Tub Verd”

El Tub Verd és una xarxa de distribució que aprofita el calor sobrant d'instal·lacions mediambientals i, per tant, redueix el consum de combustibles fòssils com el gas, en els edificis o equipaments on arriba. L’empresa Mataró Energia Sostenible SA és qui gestiona aquesta instal·lació. L’exposició explica què és el Tub Verd, com funciona i a quins equipaments arriba.

Des del 22 fins al 26 de març, al Centre Cívic de Pla d’en Boet (c. de Juan Sebastián Elcano, 6). 

 

 

Activitats per als centres educatius

 

Teatre: “Igrígor. La Terra s’escalfa”

Obra de teatre sobre el canvi climàtic, de la companyia Entresòl, adreçada a alumnes dels cicles mitjà i superior de l’educació primària.

Dia 23 de març, a les 10 h, a la sala d’actes de l’Institut Miquel Biada. (Av. de Josep Puig i Cadafalch, 89-99).

 

Cine-fòrum: Projecció del documental “Romandrem a la terra”

Adreçada a alumnes de 4t d’ESO, Batxillerat i estudiants universitaris. Un dinamitzador farà la presentació i una sessió posterior de cine-fòrum o debat.

Dia 25 de març, a les 10 h, a la sala d’actes de l’Institut Miquel Biada. (Av. de Josep Puig i Cadafalch, 89-99).

 

Les places per a les activitats adreçades als escolars són limitades i requereixen sol·licitud prèvia al Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat (93 795 22 15 / agenda21@ajmataro.cat).