Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera fase del Pla de rehabilitació del Cementiri Municipal dels Caputxins arranjarà 304 nínxols

Escoltar

La tercera fase del Pla de rehabilitació del Cementiri Municipal dels Caputxins arranjarà 304 nínxols

Les obres tindran una durada aproximada de 4 mesos

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de la tercera fase del Pla de rehabilitació del Cementiri Municipal dels Caputxins.


 

L’actuació comprèn, per una banda, les illes E, F, Cr i Dr amb 304 nínxols afectats. Aquestes illes es troben situades pujant a banda i banda de l’escalinata, a la zona 3.

 

Les obres preveuen l’enderroc de les façanes dels nínxols i construcció de nou amb la mateixa tipologia de les illes restaurades fins ara. Es substituiran les vidrieres i es trauran els marbres per a la seva posterior col·locació. També s’impermeabilitzaran les cobertes i es protegiran amb graves. A més, es reconstruirà la xarxa de sanejament, renovant els baixants i desguassos fins a l’escala, i s’instal·larà nova il·luminació.

 

D’altra banda, a les illes ubicades a llevant, l’antiga zona d’ampliació del cementiri, es repararan i impermeabilitzaran totes les cobertes i es canviaran els desguassos verticals fins canalitzar-los a la xarxa de sanejament.

 

Les obres les portarà a terme l’empresa Cons-te i tenen un pressupost de 407.059,76 € (16% d’IVA previst inclòs). El termini previst per a l’execució dels treballs és de 4 mesos. L’empresa concessionària de la gestió dels cementiris, Cementiris Metropolitans, es qui s’ha fet càrrec de la contractació i n’assumeix el cost de les obres.

 

El Pla de rehabilitació es va acordar al 2007 amb l’empresa concessionària dels cementiris per executar les obres de millora pendents del cementiri antic de Mataró. El pla preveia executar els treballs en cinc fases.