Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XV edició de la Fira Mercat de Tardor s’instal·la aquest cap de setmana a la plaça de l’Ajuntament

Escoltar

La XV edició de la Fira Mercat de Tardor s’instal·la aquest cap de setmana a la plaça de l’Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament acollirà el proper cap de setmana la XV Fira Mercat de Tardor.



La mostra, organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), comptarà amb expositors de bolet fresc, en conserva i assecats, llibres especialitzats en la caça d'aquest fruit del bosc i d'altres productes relacionats amb la tardor i el bosc com són les castanyes, el codonyat, el pa de figa, les carbasses o embotits artesans fets amb bolets. La fira es podrà visitar dissabte 6 i diumenge 7 de les 10.00 h fins a les 21.00 h. 




Com cada any, s’han organitzat un seguit d’activitats paral·leles com la degustació popular d'arròs amb bolets que es portarà a terme el diumenge 7 de novembre a les 12.00 h. Aquesta activitat està organitzada per l'IMPEM amb la col•laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.


A més, el dia 5 de novembre a les 18.30 h tindrà lloc la xerrada “Anem a buscar bolets”, a càrrec de la biòloga, Imma Llorens. Serà a l’Espai e-Àgora del Mercat de la plaça de Cuba, i s’explicarà com es cullen els bolets, quins no s’han de collir, quins es poden menjar, etc.




XXVI Exposició de Bolets del Maresme


També té lloc la XXVI Exposició de Bolets del Maresme que organitza la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró i que es podrà visitar fins al 14 de novembre a l’Espai F. L'objectiu d'aquesta exposició és donar a conèixer el món dels fongs com a condició fonamental per poder entendre i respectar el patrimoni natural. La sortida a buscar bolets es farà el dissabte 6 de novembre, a les 8.00 h del matí. El punt de trobada és el passeig del Callao. Els assistents han de portar vehicle, cistell i ganivet.




Una altra de les activitats paral·eles és el taller didàctic" El poblet dels follets i els xampinyons rodamóns ". Va dirigida al públic familiar i està organitzada per la Diputació de Barcelona dins de les activitats del programa "Viu el Parc" del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Amb ells es vol ensenyar d'una forma lúdica als més menuts a identificar els bolets. Aquest taller es farà el diumenge 7 de novembre, de 10.00 a 14.00 h, a la plaça de l'Ajuntament.




Per aquells qui vulguin conèixer més a fons el món dels bolets s’ha organitzat l’11è Curs de Bolets. Les places són limitades i per apuntar-se cal trucar al 93 758 23 61. Les classes es faran a l’Espai F els dies 8, 9, 10 i 11 de novembre de 19.30 a 21.00 h.

Els centres educatius de la ciutat també disposen d'un seguit d'activitats gratuïtes perquè alumnes de totes les edats coneguin els diferents tipus de bolets i aprenguin a respectar i mantenir els boscos.


Les propostes són les següents:


- Visites guiades a la XXVI Exposició de bolets del Maresme: del 8 al 12 de novembre, en horari lectiu.

- Taller "Els bolets: descoberta": activitat dirigida als alumnes d'infantil i del cicle inicial de primària que es farà del 2 al 26 de novembre.

- Taller "Els bolets: formes i colors": per alumnes de cicle mitjà i superior de primària que es pot fer del 2 al 26 de novembre.

- Taller "Bolets: com són?": per alumnes de secundària, és una activitat d'1 h i 45 minuts que es desenvoluparà del 2 al 26 de novembre

 


XV Jornades Gastronòmiques dels Bolets


A més, com ja és tradicional, es portaran a terme les XV Jornades Gastronòmiques dels Bolets durant tot el mes de novembre a diversos restaurants de Mataró i rodalies. Els restaurants mataronins Bocca, Ca L’Oliva, Caminetto, Can Bruguera, Can Manolo, Iluro, La Cuineta del Polígon, L’Harmonia, La Nova Rosaleda, La Troka, Mundial, Sangiovese, així com els restaurants de les rodalies La Teca, Les Ginesteres, Sant Jaume, Pins Mar i El Racó de Can Feliu oferiran plats especials amb productes propis de l’estació.