Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament comença la millora dels camps municipals de futbol de La Llàntia i Cerdanyola

Escoltar

L'Ajuntament comença la millora dels camps municipals de futbol de La Llàntia i Cerdanyola

A La Llàntia s’instal·larà gespa artificial i a Cerdanyola se substituirà l’existent

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament comença aquesta setmana els treballs de millora dels camps municipals de futbol de La Llàntia i Cerdanyola. Els dos equipaments esportius tindran nou paviment de gespa artificial: en el cas del primer com a nova instal·lació i en el cas del segon perquè la gespa se substituirà.

 

Les dues actuacions estan finançades pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). A més, formen part del “Pla Verd” inclòs en el Pacte del Futbol, que marca les línies de treball per millorar les instal·lacions esportives on es practica aquest esport.

 

 

De sauló a gespa artificial a La Llàntia

 

El camp municipal de futbol de La Llàntia està situat a la confluència dels carrers de Blanes i de Galícia i actualment és de sauló.

 

La gespa artificial que es col·locarà serà d’última generació, monofibra bitò de 45 mm d’altura fabricada en polietilè, tractada i preparada per tenir una alta resistència a la calor i a les variacions climatològiques. És de baixa abrasió i es caracteritza per tenir gran estabilitat.

 

Després de col·locar-la, es farà una aportació de sorra de sílice arrodonida, rentada i seca, com a base inferior. El marcatge de les línies del terreny de joc de futbol-11 es farà amb el mateix tipus de gespa de color blanc. També es marcaran en un altre color les línies dels dos camps

de futbol-7.

 

Les obres inclouen també l’arranjament de tota la vorera perimetral del camp amb la realització d’un paviment de formigó i la instal·lació d’una barana metàl·lica perimetral.

 

A més, el projecte preveu la instal·lació d’un joc de porteries reglamentàries fixes per a futbol 11 i dos jocs de porteries de futbol 7 retràctils. També s’instal·larà un joc de banderins per als quatre córners, dos banquetes per a 8 jugadors suplents, un marcador electrònic, i les corresponents xarxes de protecció de fons, que estaran formades per xarxes de niló sostingudes per postes de 6 m d’alçada.

 

Les obres han estat adjudicades a Bigas Grup Poligras UTE per un import de 437.268,67 (IVA inclòs) més 8.015,19 € (IVA inclòs) de la redacció del projecte i 10.883 € (IVA inclòs) de la direcció d’obra. El termini d’execució dels treballs és de 3 mesos i mig.

 

 

Substitució de la gespa i porteries de rugbi a Cerdanyola

 

El camp municipal de futbol de Cerdanyola està situat al carrer de la Marató, s/n. La nova gespa artificial serà també d’última generació, de característiques similars a la que s’implantarà a La Llàntia però de 70 mm d’altura. És de baixa abrasió i es caracteritza per tenir gran estabilitat i molta millor durabilitat que la que té el camp actualment.

 

Ateses les noves característiques del terreny, s’ha d’adequar la xarxa de reg a la nova alçària de la gespa artificial.

 

El projecte inclou com a nou equipament esportiu un joc de porteries reglamentàries fixes per a futbol 11, adaptades també per a la pràctica del rugbi.

 

El pressupost de l’obra, que s’ha adjudicat a l’empresa Limonta Sport Ibérica SL, és de 172.045,82 € (IVA inclòs); la redacció del projecte costa 4.200,80 € i la direcció de l’obra 6.950 € més. El termini d’execució previst dels treballs és de 3 setmanes.

 

A Mataró també tenen gespa artificial el Camp Municipal d’Esports, el del Pla d’en Boet, el de Rocafonda, el de Can Xalant, el de Cirera, el camp de futbol a 7 de Cirera i també el Camp Municipal d’Hoquei.