Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les proves d’enllumenat públic amb tecnologia LED s’amplien a noves zones de la ciutat

Escoltar

Les proves d’enllumenat públic amb tecnologia LED s’amplien a noves zones de la ciutat

Mataró ha decidit ampliar a nous espais de la ciutat les proves d’enllumenat públic a base de díodes emissors de llum (LED) que va començar a realitzar el passat setembre. En concret, l’Ajuntament ha arribat a acords amb tres empreses que subministraran les noves lluminàries a un cost reduït per dur a terme les proves.

 

La prova pilot va començar al setembre amb la instal·lació de LEDS a la plaça de Mossèn Manuel Blanch, el Parc Central i el CEIP Camí del Cros, és a dir, a dos punts d’enllumenat exterior i un d’interior. L’objectiu d’aquesta mesura és fer un seguiment de les prestacions que, en principi, ofereix aquest nou sistema d’il·luminació: estalvi en el consum energètic i en el manteniment. De moment s’ha pogut comprovar que les lluminàries amb LEDS instal·lades donen bons resultats pel que fa a la uniformitat i qualitat de la llum proporcionada.

 

Durant aquest any s’instal·laran els nous LEDS per estendre les proves als següents punts de la ciutat:

 

- Carrer de l’Estadi i placeta de la petanca al costat del Mercat de Cerdanyola. En aquests punts de la ciutat s’està renovant l’enllumenat. La Junta de Govern va aprovar dilluns, 15 de febrer, una modificació del projecte per canviar els dispositius previstos pels de tecnologia LED. En concret, al carrer de l’Estadi s’instal·laran 16 lluminàries amb làmpades de 80 W, i a la placeta de la petanca 2 columnes i 5 projectors també amb llums LEDS. La modificació del projecte representa un increment del preu del contracte de 16.762 € (IVA inclòs), que s’amortitzarà en 4 anys amb l’estalvi energètic que suposen les làmpades amb tecnologia LED.

 

- Tram de la carretera de Mata entre la plaça d’Alfred d’Opisso i Cardona i el carrer de l’Energia. S’implantarà un nou enllumenat consistent en 9 punts de llum amb lluminàries i làmpades de 80 W. El cost previst de l’obra és de 15.506,16 € (IVA inclòs).

 

- Ronda de Jaume Ferran. Es substituiran 86 fluorescents de 42 W per uns altres de LEDS de 15 W.

 

- Carrer de Joaquim Torres i Garcia. Es substituiran 15 fluorescents de 42 W per uns altres de LEDS de 15 W.

 

- Parc de Cerdanyola. Es substituiran 12 fluorescents de 42 W per uns de LEDS de 15 W.

 

Els canvis de fluorescents a la ronda de Jaume Ferran, el carrer de Joaquim Torres i Garcia i el parc de Cerdanyola no suposen cost addicional, ja que van a càrrec del contracte de manteniment de l’enllumenat públic.