Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IMPEM impulsa la campanya "Tot el que necessites saber" adreçada a les empreses del sector comercial

Escoltar

L'IMPEM impulsa la campanya "Tot el que necessites saber" adreçada a les empreses del sector comercial

Més de 1.200 empreses rebran una guia i informació sobre normativa comercial

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), en col·laboració amb els serveis de l’Ajuntament de Mataró implicats en temes relacionats amb l’activitat comercial, ha posat en marxa la campanya informativa “Tot el que necessites saber” mitjançant la difusió, per quart any consecutiu, de la guia informativa del mateix nom. Els continguts han estat actualitzats i editats amb una nova imatge.


Com a novetat d’enguany, la guia de la qual s’han editat 5.000 exemplars, serà repartida per més de 1.200 empreses comercials per tres informadors que explicaran també les diverses iniciatives que s’estan impulsant per a la millora de la gestió del seu negoci.


 A més, en aquells casos en què sigui necessari, els informadors podran comptar amb la col·laboració dels mediadors interculturals del Servei de Nova Ciutadania, Joventut i Dona per garantir el coneixement de la normativa comercial en els comerços regentats per persones nouvingudes.


 La guia recull els aspectes més rellevants de la normativa que afecta al comerç, fent especial incís en els horaris i dies d’obertura autoritzats i en qüestions pràctiques de la nova Llei del codi de consum que va entrar en vigor el passat 23 d’agost, i que regula les relacions entre els empresaris i els consumidors.


 Per donar a conèixer el nou Codi de Consum de Catalunya i per facilitar al sector comercial de la ciutat la seva implantació, el Servei de Promoció de Ciutat i Comerç de l’IMPEM i el Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Mataró, han programat sessions informatives on es tractaran de forma pràctica els elements claus d’aquesta normativa.


 L’objectiu d’aquestes xerrades és informar dels aspectes rellevants en les relacions entre les empreses comercials i els consumidors i proveïdors. A més, es pretén donar consells pràctics per afrontar les problemàtiques que puguin sorgir. Aquesta campanya s’emmarca en l’objectiu de consolidació de la finestreta única de comerç. El Servei de Promoció de Ciutat i Comerç de l´IMPEM ja assessora comercialment sobre aquest tema.


 Les sessions informatives tindran lloc a l’espai e-Àgora del Mercat Municipal de la plaça de Cuba de Mataró (1a planta) i tindran una durada aproximada d’una hora. La programació prevista és la següent:  1. “Com afecta al nostre establiment la nova Llei de Consum de Catalunya”.

  14 d’octubre a les 8.30 h.

  19 d’octubre a les 15.30h.


 


 1. “Com afecten al petit comerç i a les PIMES les normatives reguladores de les garanties dels productes i dels serveis amb les persones consumidores i usuàries”.

  27 d’octubre a les 15.30 h.


  


 1. “La responsabilitat del comerciant en la venda de productes insegurs”.

  23 de novembre a les 15.30 h.