Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Martí Anson i Latitudes presenten el projecte “Mataró Chauffeur Service” que ha estat exposat a la Tate Modern

Escoltar

Martí Anson i Latitudes presenten el projecte “Mataró Chauffeur Service” que ha estat exposat a la Tate Modern

Ha comptat amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural

 

L’artista mataroní Martí Anson i Latitudes, oficina curatorial independent amb seu a Barcelona, mostren aquesta tarda a Mataró el seu projecte “Mataró Chauffeur Service”, que el passat cap de setmana va participar al festival d’organitzacions d’art independent “No soul for sale” celebrat a la Tate Modern en ocasió del seu 10è aniversari.

 

Aquesta edició del festival ha inclòs 60 espais d’art innovadors, i organitzacions sense ànim de lucre, incloent Capacete Entretainment (Rio de Janeiro), Arthub Asia (Shanghai / Bangkok / Beijing), FormContent (London), The Mountain School of Arts (Los Angeles), e-flux (Berlin), White Columns (New York) and Hermes und der Pfau (Stuttgart). Els participants han presentat instal·lacions, xerrades, projeccions i performances seguint l’estil de do-it-yourself (fes-s’ho tu mateix).

 

Per participar al festival, Martí Anson va proposar crear la seva pròpia companyia de servei de taxi, “Mataró Chauffeur Service”, transformar-se en xofer i portar els comissaris de Latitudes des de Barcelona fins a Londres per participar al festival de la Tate Modern i després tornar. Per això es va registrar legalment com a conductor, amb un disseny acurat tant del vehicle com del seu uniforme. El disseny del vehicle està basat en l’estil original dels taxis de Mataró dels anys 60 (daurat i negre), que després van adoptar també els taxis de Barcelona.

 

El cotxe ha estat exposat a la Sala de Turbines de la Tate Modern, on ha funcionat com a oficina base de Latitudes, amb la posada en escena d’una taula amb cadires i para-sol com a típic escenari de picnic de càmping a l’espanyola. Seguint el viatge de tornada, es produirà una publicació dissenyada per ferranElOtro.

 

La presentació pública del projecte, tant del vehicle com de tot el procés de treball, es farà aquesta tarda a la plaça de l’Ajuntament, davant de Can Palauet, de 20.00 a 21.00 hores. Aquest projecte ha comptat amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Mataró, l’Institut Ramon Llull, la Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior, el Gobierno de España, la Unió Europea i la galeria Toni Tàpies. També ha tingut la col·laboració de Can Xalant, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i el patrocini de BMW i Loreak Mendian.