Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull l’acte de lliurament dels distintius de qualitat turística SICTED

Escoltar

Mataró acull l’acte de lliurament dels distintius de qualitat turística SICTED

L’Oficina de Turisme i la Platja del Varador han rebut enguany el distintiu

Mataró ha acollit avui l’acte de lliurament del distintiu SICTED (Sistema integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació) als establiments del Maresme que aquest any han estat distingits amb aquest guardó, entre els quals hi ha l’Oficina de Turisme de Mataró i la Platja del Varador.


 


L’acte, que ha tingut lloc a les 12 hores a la Casa Coll i Regàs, l’han presidit la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero i el president del Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona-Maresme, Josep Maria Juhé. També hi ha assistit la representant de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mª Victòria Silberstein.


 


En el decurs de l’esdeveniment s’han lliurat els guardons a 74 serveis i establiments del Maresme que han participat en la implantació d’aquest sistema de gestió turística .


 


La gestió d’aquest ha estat coordinada per l’IMPEM pel que fa a l’Oficina de Turisme i pel Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Mataró quant a la platja del Varador.


La implantació del SICTED és un instrument que permetrà millorar la competitivitat turística de la ciutat, ja que la qualitat en els serveis turístics és una de les peces claus per poder assolir l’èxit en el desenvolupament turístic d’una destinació.


 


El SICTED abasta un conjunt d'eines que es posen a disposició de les destinacions turístiques de cara a facilitar la seva gestió integral i la millora contínua. Es basa en la gestió de la qualitat turística amb l’objectiu d’implantar bones pràctiques en empreses i  serveis turístics i, alhora, mesurar l’evolució de la qualitat en el destí.


 


Aquest distintiu és impulsat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; la Secretaria General de Turisme; la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i la Delegació de Turisme de la Diputació de Barcelona. A la comarca del Maresme l'ens gestor i coordinador és el Consorci de Turisme del Maresme. L'acte oficial de lliurament d'aquest distintiu de qualitat a nivell provincial es realitzarà al mes de setembre a Barcelona.