Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull l’exposició itinerant “Els Drets Humans a la Ciutat”

Escoltar

Mataró acull l’exposició itinerant “Els Drets Humans a la Ciutat”

Es pot veure fins al 9 de gener a la Sala d’exposicions de Caixa Laietana

L’alcalde, Joan Antoni Baron, va inaugurar ahir l’exposició itinerant “Els Drets Humans a la Ciutat”, que es podrà veure fins al 9 de gener de 2011 a la Sala d’exposicions de Caixa Laietana (plaça de Santa Anna, 1, 1r pis).



La mostra està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona i Caixa Laietana.



A l’acte hi van assistir també el director de l’Obra Social de Caixa Laietana, Ricard Navarro, el diputat de Participació de la Diputació de Barcelona, Xavier Amor i el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández.



Aquesta exposició és un mitjà per difondre de forma gràfica la “Carta Europea de Salvaguarda del Drets Humans a la Ciutat”, document que proclama que siguin reconegudes les llibertats públiques i els drets fonamentals a totes i cadascuna de les persones que habiten en un municipi.




L'exposició s'estructura en 10 àmbits, cadascun dels quals desenvolupa una idea clau de la Carta. Cada idea es planteja en tres nivells diferents: el paper del govern local en la garantia de la salvaguarda dels drets; la contribució de la ciutadania en l'exercici dels drets, així com els equipaments i espais públics on aquests es fan efectius.



La producció es complementa amb un audiovisual que recull cinc actuacions municipals envers els principis de la Carta, i un joc interactiu sobre els continguts de la mostra.



La Diputació de Barcelona va crear l'any 2003 la Xarxa de Pobles i Ciutats dels Drets Humans amb l'objectiu de difondre la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat entre els municipis de la província i donar suport als ajuntaments en les seves polítiques públiques de defensa i garantia dels Drets Humans, fent realitat la democràcia de proximitat. L’Ajuntament de Mataró s’hi va adherir a la Xarxa el 3 de febrer de l’any 2005 i actualment forma part de la seva Comissió Permanent.



L’exposició s’emmarca en el marc dels objectius del Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament.